Navážení cihel na stavbu

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
5. 1. 2016
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Původním plánem bylo využít při stavbě domu cihly Porotherm 30 Profi Dryfix. Tedy neplněné broušené cihly lepené na pěnu. Protože jsme se ovšem rozhodli pro experiment v podobě stavby cihlového pasivního domu svépomocí, byly na domě prováděny všemožné energetické výpočty.

Jednou z věcí, kterou energetik doporučil, bylo kromě zmíněného materiálu také použití cihel broušených plněných minerální vatou. Cihly s označením Porotherm 30 T Profi Dryfix nám bylo doporučeno aplikovat do první vrstvy zdiva v 1.NP a také do první vrstvy zdiva v půdním prostoru (viz. Přiložené výkresy). Dále byly tyto plněné cihly „vatovky“ naprojektovány do místa, kde se dům stýká s garáží po celé ploše stěny a ve vzdálenosti 750 mm také do napojení domu a garáže. „Výhodou cihel Porotherm T Profi není pouze zabudování izolantu do zdícího materiálu. Tyto plněné cihly mají současně také větší pevnost. Dokonce i pevnost hmoždinek  je v případě kotvení do cihel Porotherm T Profi vyšší než u standardních cihel,“ dodal Roman Busta. Cihly jsme objednali zhruba s deseti denním předstihem a požádali o návoz automobilem s hydraulickou rukou. Vše klaplo dle očekávání a my se tak mohli připravit na zakládání první vrstvy zdiva.

TIP: V předchozím videu jsme pokládali desky z pěnového skla pod obvodové zdi. V příštím videu se podíváme na postup založení první vrstvy zdiva.

Otázka

Bojíte se systému zdění na pěnu Dryfix nebo jej plánujete využít i na své stavbě? Své příspěvky pište prosím do komentářů.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
První kamion cihel (18 palet)
56 400 Kč
Celkem56 400 Kč

Přílohy

Detail napojení domu na garáž
Detail založení první vrstvy zdiva 1.NP
Detail založení první vrstvy zdiva v půdním prostoru
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama