Workshop - instalace rozvodů rekuperace

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
28. 5. 2018
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Workshop na téma provádění rozvodů rekuperace přilákal na stavbu Svépomocí ŽIVĚ přes čtyřicet zájemců, kteří plánují využít řízené větrání ve svém rodinném domě. Svépomocníci viděli ukázky položení rekuperačních rozvodů, pokládku si zkusili i na živo a na jejich zvídavé otázky ohledně rekuperace odpovídali dva odborníci. 

Dvě stanoviště

Celý den se účastníkům věnovali dva odborníci. Specialista na systémy řízeného větrání ze společnosti REGULUS Pavel Dufek, který měl své stanoviště připravené venku před domem. Pro stavebníky na ukázku rozmístil na dlouhý stůl všechny komponenty pro realizaci rozvodů podlahového vytápění, včetně rekuperační jednotky Sentinel Kinetic plus B, kterou jsme zvolili pro náš vzorový dům. Pavel Dufek také odpovídal na otázky účastníků typu - lze větrat v domě s rekuperací, zda vypínat v létě jednotku nebo kolik lze ušetřit řízeným větráním. Odpovědi se dozvíte ve videu.

Zapojení rozvodů na živo

Druhý odborník Martin Kovařík z realizační firmy Patriot Group, čekal na stavebníky uvnitř domu, kde měl nachystány takzvaně „na sucho“ rozmístěné čtyřhranné plastové rozvody. Na nichž si účastníci workshopu vyzkoušeli zapojení rekuperačních rozvodů a také s Martinem konzultovali praktické věci související s řízeným větráním.

Workshop - instalace rozvodů rekuperace
Reklama

Jak hodnotí workshop svépomocníci?

Po skončení obou částí jsme se stavebníků zeptali, jak hodnotí workshop: „Workshop byl super, dozvěděl jsem se hodně drobných detailů, na které se při tvorbě projektu nemyslí.“ „Pro mě bylo hrozně důležité vidět rozvody v praxi. Zjistil jsem, že v jednoduchosti je krása, že čím jednodušší řešení, tím lepší. Přemýšlet o sofistikované jednotce, která je napojená na tepelné čerpadlo a podobně nemá smysl. Ta reálná úspora je mizivá oproti pořizovací ceně. Do teď jsem si myslel, že budu mít super chytrou rekuperaci a na workshopu jsem viděl, že to lze udělat jednodušeji.“ „O rekuperaci jsem si přečetl spoustu věcí i zahraniční literaturu. V technické knihovně jsem si půjčoval americké knížky a když to vidím zde, tak v jednoduchosti je dokonalost. To mi hrozně pomohlo a děkuji za to.“ Všem účastníkům workshopu děkujeme za návštěvu!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama