Finále základové desky

Autor: Vladimír (9 příspěvků)
12. 4. 2020
3 komentáře
Finále základové desky
Příspěvek stavebníka
Přesně po tří měsíční pauze zpět na stavbu. Zima byla sice kupodivu příznivá, nicméně příjezdová komunikace ke stavbě byla velmi rozmáčená a rozbahněná, tudiž absolutně nepoužitelná.

Se starostou obce jsem se domluvill, že mi cestu zasypou recyklátem, ať se zpevní a dá se použít. Ve stavebninách jsem si objednal kari sítě a OSB desky na šalunk a v sobotu 28.3.2020 jsme společně s otcem a kamarádem udělali bednění kolem desky dle výšky, kterou jsem měl vyznačenou. Práce šla ze začátku špatně, ale jakmile jsme udělali první stěnu, pochytili jsme, jak to máme dělat, aby to šlo dobře, rychle a hlavně, aby to bylo pevné. První stěna nám zabrala skoro 2 hodiny, pak zbývající 3 stěny už byli za 2 hodinky hotové. Potom jsme na desku rozmístili kari sítě s oky 10x10 a drátem 8 mm. Tady tohle byla moje chyba, jelikož jsem špatně udělal objednávku. V projektu mám kari sítě 15x15 a drát 6 mm. No co už, bude to pevnější. Sítě jsem pokládal přes tři oka přes sebe.

Finále základové desky

Dva dny na to jsem si našel zábavu s drátováním. Můžu říct, že jsem pracoval doslova a do písmene do roztrhání. Kamarád mi doporučil perfektní vychytávku. Koupil jsem si za pár korun radlovací hák a radlovací drátky. Já vím, objevil jsem Ameriku, ale měl jsem z toho ohromnou radost, protože práce šla krásně od ruky. Nastal den D - betonování. Z tohoto jsem měl největší hrůzu. Pro jistotu jsem si domluvil dostatek pomocníků, půjčil jsem si vibrační lištu a než přivezli beton, tak jsem několikrát zkontroloval bednění a pro jistotu ještě vyztužoval, co kdyby náhodou. Celkem padlo 15 m3 betonu, přesně o 1 m3 víc, než co jsem měl objednáno, takže to probíhalo stylem, že necelou hodinku se betonovalo a vyčerpalo se 14 m3, pak se 30 minut čekalo, než dovezou chybějící beton, aby se pak 10 minut betonovalo. Celé jsme to pak stáhli vibrační lištou a překontrolovali výšky.

Reklama
Finále základové desky

Myslím, že na to že jsem to dělal poprvé v životě (myslím takhle na přesno), tak velky úspěch. Dle mého měření mi to neutíká o víc jak cenťák, nicméně nivelák asi řekne něco jiného, ale to až v příštím článku.

Náklady

Název položkyCena
beton c20/25
35 495 Kč
osb desky
3 516 Kč
kari sítě 10x10 8mm
19 408 Kč
Celkem58 419 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Vladimír
Vladimír (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací