K čemu jsou při stavbě "lavičky"?

Autor: Barunka (13 příspěvků)
3. 7. 2019
0 komentářů
K čemu jsou při stavbě "lavičky"?
Příspěvek stavebníka
Na tuhle část jsem se těšila celé měsíce. Stavební povolení se chýlilo ke konci, od sousedů jsem věděla, že žádné námitky mít nebudou a už jsem nutně potřebovala svoji snahu vidět před očima. A tak jsme objednali geodeta na sobotu od 7 hodin ráno a šlo se na věc. 

Výroba laviček proběhla ze zbytků, které jsme našli. Bylo potřeba asi 30 dvoumetrových prken, nějaké hřebíčky a vruty. Kotoučovou pilou jsme prkna seřízli do špičky, aby šla dobře zatlouct do země a některá jsme nechali. Při našem řezání si geodet nastavil a změřil, co potřeboval. Máme dům se 6 rohy, a tak jsme si rozvrhli, kde lavičky budou. Většinou u každého rohu 2. Přítel zatloukal prkna do země a já asistovala geodetovi. To byla pěkná oddychová práce.  Ani nevím, co víc k tomu napsat. Snad jen, abyste se podívali do fotek, co je to lavička, protože to není nic na sezení, jak si myslela třeba mamka. Soubor všech laviček nám pomáhá se zorientovat v terénu. Ačkoliv vypadal celkem rovně, tak jednu lavičku máme skoro na zemi a protější ve výšce půl metru. A tyto lavičky nám ukazují rovinu. Výšku podlahy. Nebo výšku čehokoliv co si určíte za podstatné.  Celá akce nám trvala asi hodinu a půl.  Důležité tipy:

  • Oslovili jsme stejného geodeta, který nám vyměřoval pozemek, protože měl všechny body v té kouzelné krabičce, čímž se všem ulehčila práce.
  • Projekt jsme mu poslali na e-mail, aby si vše mohl dopředu nastudovat. 
  • Lavičky budete mít na stavbě několik měsíců, rozvrhněte je tak daleko, aby nevadily při bagrování, a zároveň, aby nepřekáželi při pohybu po pozemku (projíždení autem, skladování materiálu, atd.)

Víc našich zkušeností můžete zjistit na www.ubarcidoma.cz Máme i instagram: ubarcidoma.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Geodét
5 000 Kč
Celkem5 000 Kč

Galerie

K čemu jsou při stavbě "lavičky"?K čemu jsou při stavbě "lavičky"?K čemu jsou při stavbě "lavičky"?
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Barunka (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací