Založení, vyzdění ZB a položení kanalizace

Autor: Zbyněk a Mirka (8 příspěvků)
Kategorie: Kanalizace a ČOV
12. 3. 2018
1 komentář
Založení, vyzdění ZB a položení kanalizace
Příspěvek stavebníka
Hned, jak oba zedníci mohli, a po vyznačení rohů pro založení od kamaráda geodeta, tedy 19.9.,  se šlo na založení ztraceného bednění. Na stavbě se nás sešlo celkem hodně, takže práce postupovaly rychle. Jedna skupinka pokládala bednění. Druhá míchala beton a další se starala o železnou výztuž (vodorovně 8 mm, svisle 10 mm).

Zedníci pochválili malé výškové rozdíly betonu v pasech, a tak se pokládaly tvárnice rychle jedna za druhou a pak další a další řada. Původně byly v plánu 4 a 2 řady nakonec po vyhodnocení všech pro a proti se počet zvedl na 5 ve spodní a 3 řady ve vrchní části desky.

Teď to vidím jako dobrý nápad a jistotu, že bude podlaha dostatečně vysoko proti silnici, navíc chceme vybudovat malý sklípek pod terasou na spodní straně, takže nebudeme muset tolik kopat, abychom se nemuseli ve sklepě tolik hrbit.

Nejvíc práce se asi udělalo v sobotu 30.9. při naplánované brigádě, kdy nám přišlo pomoct spousta kamarádů. Dodělala se zbylá řada ZB, komplet vykopala, položila a zasypala  kanalizace, kterou jsme hned vzápětí napustili vodou pro zkoušku těsnosti.

Zašaloval se a dobetonoval základ pod komín. Také se navezla první vrstva písko hlíny, kterou se bude vyplňovat vzniklý prostor v desce.

Tím chceme poděkovat všem kamarádů, kteří nám pomohli.

Náklady

Název položkyCena
Tato etapa
63 949 Kč
Celkem63 949 Kč

Galerie

Založení, vyzdění ZB a položení kanalizaceZaložení, vyzdění ZB a položení kanalizaceZaložení, vyzdění ZB a položení kanalizaceZaložení, vyzdění ZB a položení kanalizace
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Zbyněk a Mirka
Zbyněk a Mirka (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací