Bagrování základů – základová deska na XPS

Autor: Tom & Petra (7 příspěvků)
8. 12. 2017
0 komentářů
Bagrování základů – základová deska na XPS
Příspěvek stavebníka
Ve čtvrtek 5. října jsme dostali stavební povolení a konečně jsme začali stavět!

Na pátek a pondělí jsme měli domluvené geodety. V pátek nám vytyčili stavbu pouze pomocí GPS. Tato metoda není tak přesná, ale na výkopy bohatě stačí, protože +/- pár centimetrů nehraje žádnou roli. V pondělí přijeli znovu a přesně vytyčili stavbu. Na sobotu jsme si domluvili šikovného bagristu z vedlejší vesnice. Plánovali jsme přijet na pozemek v předstihu a vápnem vytyčit hranice bagrování. Načasování bohužel úplně nevyšlo a čas nám stačil akorát tak na vytyčení hranic kolíkama, pro bagristu to naštěstí bylo dostačující. Od geodetů jsme měly určené rohy domu, k nim bylo potřeba přičíst cca půl metru na každou stranu. Hloubka výkopu byla potřeba kolem 1m.

Bohužel bylo nutné „pokácet“ jednu jabloň, která by jinak byla v obýváku. Říkali jsme si, jak to půjde složitě, ale bagr ji měl během okamžiku venku.

Celkem bylo vybagrováno asi 110m3 zeminy. Z větší části se jednalo o kvalitní zeminu, kterou využijeme na dorovnání zahrady.

Reklama

Archeologický posudek Před bagrováním bylo potřeba ještě kontaktovat archeology. Dva týdny před začátkem prací jsme podali žádost na zdejší oddělení a během pár dní se nám ozval pán, se kterým jsme domluvili další postup. Potřeboval si místo po vybagrování prohlédnout a zdokumentovat sám, nestačilo mu zaslat foto od nás. Jak si můžete všimnout níže, nic neobvyklého ve výkopu není.

V pondělí se stavil archeolog a naštěstí nenašel nic, co by nám stavbu mohlo oddálit, takže jsme se mohli pustit do dalších prací. Hurá! Máme také blog, kde budeme detailně sepisovat naše kroky ve stavbě pasivního domu. Určitě se na něj koukněte: stavime-pasiv.cz

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tom & Petra
Tom & Petra (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama