Základová deska - finish

Autor: David a Peťa (15 příspěvků)
14. 1. 2015
0 komentářů
Základová deska - finish
Příspěvek stavebníka
Tak je tady den D. než ale nastal, musela se ještě základová deska zaplnit  materiálem.

Sám jsem nevěřil kolik se tam vleze materiálu, ale naštěstí v nedaleké stavbě potřebovali odvézt štěrkopísek a hlínu, tak za čepicu hrušek nám zavezli zákl. desku cca 10 tatrama. Navozený materiál přijel rozvozit s bobkem jeden známý. Poté jsem dusal a dusal s žábou asi půl dne. Jakmile bylo udusáno navezli jsme s bobkem makadam cca do výšky 10 cm, roztahal se a opět bobkem se vše rozjezdilo udusalo a roztáhlo hráběma. Na takto upravený makadam jsme na druhý den začali pokládat a navařovat KARI sítě. Kde se dalo tam jsem sítě k sobě přivařil, vázání bylo zdlouhavé a jelikož jsme měli půjčenou příruční svářečku, šlo to jako po másle... pro lepší rovnání betonu  na dece jsme ještě pomocí opět šlauchváhy navařili pásoviny do nuly.

Domíchávač dorazil další den ráno. Vše jsem ještě ráno hezky pokropil aby beton dobře tahal a moc neschnul. BYlo velmi velké vedro, takže i tak beton celkem rychle tuhnul...sami jsme si říkali kolik chceme vody a jakou konzistenci betonu - pan řidič přes počítač vše velmi lehce měnil :). Sešli jsme se tedy ráno i s kámoši. Beton dojel přesně na čas. Vytáhl rameno cca 15 m dlouhé, čili dosáhnul z jednoho místa na celou základovku - což byla super výhoda, že se nemusel beton roztahovat ručně. Sice si připlatíte, ale šetříte zase sebe a čas.

Deka je podle projektu 10 cm vysoká a vešlo nám zde cca 13 m3 betonu. Jeden kámoš držel hadici a stříkal beton já a dalším kámošem jsme beton stahovali do roviny podle předem přivařených pásovin (které ještě více zpěvní beton). Další lidi ušlapávali a rozhrabávali beton do všech dír a mezírek. Za 2 hodiny bylo hotovo a mohli jsme si dát zasloužené pivečko :).

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Peťa
David a Peťa (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama