Konečně jsme začali

Autor: Martina,Petr a Péťa (6 příspěvků)
Kategorie: Základy a deska
8. 11. 2014
0 komentářů
Konečně jsme začali
Příspěvek stavebníka
Ahoj, zdravíme všechny stavebníky. Tak už nám konečně 1.října vydali stavební povolení, takže hurá do práce. To čekání bylo hrozné, ale na jednání s úřady si musíme zvykat.

Začali jsme hned první víkend v říjnu připravovat staveniště. Petrův taťka disponuje technikou, takže bylo jasné, že si spoustu věcí uděláme sami. Petr sednul do bagru a začal dělat skrývku, aby konečně práce pokročily.

Víkend na to nám přijela naše milá paní geodetka zaměřit lavičky. To byl docela fofr, je šikovná, tak za 2 hodinky bylo vše hotovo. No a hned na to je Petr se švagrem vrhli na vyměření celého domu, takže měřili, sprejovali a připravovali.

24.října nám přijel hodný soused od nás z vesnice a vybagroval základové pásy celého domu. To byl taky fofr, za 5 hodin měl vše hotovo. Moc mu děkujeme.

Reklama

Mezi tím, co se pracovalo na celé přípravě, já dostala na starost materiál na základy, takže jsem sháněla a objednávala ZB, kari sítě, roxory. Cement a písek už jsme měli nakoupený od jara za velice výhodnou cenu taktéž od kamaráda.

25.října se připravila do základové spáry zemnící páska a zemnící drát, zaházela se částečně kamenem, pomáhal i náš tříletý syn, byl to pro něj zážitek :-).

A v neděli 26.října přišla brigádka a začly se základové pásy betonovat. Šlo to jako po másle, chlapi pracovali, technika taktéž. Beton jsme si míchali sami pomocí velké míchačky v traktorbagru. Za 7 hodin bylo vše hotovo.

Reklama

28.října byl sice svátek, ale my nezaháleli. Opět se sešla parta a začlo se pokládat ztracené bednění, dělat prostupy a navrtávat roxory.

1.listopadu se dodělala druhá řada. Teď nás čeká připravit vše na odpady. Zavézt a zhutnit desku. Doufáme, že nám bude počasí přát a do konce listopadu budeme mít základovou desku hotovou. :-)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martina,Petr a Péťa
Martina,Petr a Péťa (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama