Základová deska

Autor: Monika a Ondra (6 příspěvků)
Kategorie: Základy a deska
4. 1. 2015
1 komentář
Základová deska
Příspěvek stavebníka
Tak konečně po delší době přidávám další příspěvěk :-) V tuto chvíli již máme základovou desku úspěšně připravenou na jarní stavbu. Deska má 150 m2 při rozměrech 14,5 x 12 metrů, ovšem garáž bude připojena k domu a je menší než uvedený rozměr. Samotné stavbě předcházela skrývka ornice, kterou jsme kvůli mírnému svahu! museli udělat do hloubky 90 cm, abychom se dostali na rovinu, vyměření základových pasů a potom už se lilo, zdilo atd.

Dělali jsme tři řady ztraceného bednění o rozěmrech 40x50x25 cm a 15 cm vrchní vrstvu desky, abychom se dostali výškově na úroveň silnice. Všechno kromě zapojení elektřiny a ležaté kanalizace jsme zvládli sami s pomocí jednoho kamaráda, na beton jsme si volali mix z místní betonárky a pouze pro založení první řady jsme si sami míchali beton ve vypůjčené míchačce od našeho stavebního dozoru, který nám udělal vrchní desku - na to jsme si raději netroufli, jelikož nemáme nivelační přístroj a téměř žádné zkušennosti. Po změření jsme se dostali na 1,7 cm maximálního rozdílu v rovinnosti.

Izolace proti radonu a zateplení desky necháme už na jaro, takže prozatím můžeme vesele přes zimu nakupovat materiál a čerpat síly na další stavbu :-) Musím říct, že jelikož se stavbou nemáme žádné předchozí zkušennosti, jsme na sebe v tuto chvíli celkem pyšní, že jsme to zvládli, ale zároveň to byla pěkná dřina a smekám před lidmi, kteří si beton míchají sami, kopou si pasy apod. :-) nám bohatě stačilo vyzdít ztracené bednění během týdne dovolené a byli jsme zmordovaní jak psi :-D Holt kancelářská práce má své pro a proti a naše tělesná schránka po 14 dnech začala stávkovat :-)

Alespoň, že to máme za sebou a těšíme na další etapy plní síly a očekávání, jestli to skutečně do příštích Vánoc zkolaudujeme!

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Monika a Ondra
Monika a Ondra (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama