Základová deska 2. část

Autor: Blanka a Petr (11 příspěvků)
Kategorie: Základy a deska
7. 1. 2015
0 komentářů
Základová deska 2. část
Příspěvek stavebníka
Zdravím a přidávám druhý článek o základové desce. Skončila jsem u vylitých pasů betonem.

Jako další krok jsme zvolili ztracené bednění šířky 30 cm, dvě řady. Následně jsme vyvrtali díry na roxory, které jsme umisťovali dodatečně .. byla to docela fuška. Poté jsme do bednění dávali beton, který jsme si díky "chytré radě" nechali přivézt z betonárky na Avii. Už bychom to znovu neudělali. Beton neměl požadovanou tvrdost, díky tomu, že nebyl mokrý, ale vlhký a hrozně jsme se nadřeli. Zlatý mix s pumpou!

Pak jsme s taťkou udělali kanalizaci (taťka je elektrikář a instalatér). Přestože neměl s rozvody v desce žádnou zkušenost, zvládnul to dobře. Dále jsme desku zavezli kamením. Díky úžasnému sousedovi, který pracuje v kamenolomu, jsme dostali výbornou cenu, takže tímto mu ještě jednou moc děkujeme, ušetřil jste nám spoustu peněz! Pak jsme hutnili a hutnili :-) Půjčili jsme si na to 160 kg mašinku, ta byla opravdu skvělá, lepší než vibrační deska z Obi .. fakt se vyplatí půjčit si lepší vibrační desku.

Pak následovalo položení kari-sítí a svázání drátkem, kari-sítě jsme vypodložili zámkovou dlažbou. Okolo desky jsme nalepili extruďák, který jsme na základě míry z niveláku seřízli do požadované výšky. Myslela jsem si, že to půjde špatně, ale šlo to skvěle. Příště bychom to udělali zrovna tak. Je to lepší, než rovnou při lepení desky chytat rovinu, poněvadž ta deska stejně o kousek na lepidle sjede. No a pak už následovalo vhození korunky pro štěstí a zalití betonem :-)    Celkem nám stavba desky trvala 41 dní a stála nás 234 000 Kč. Desku jsme vylívali v sobotu a v pondělí už nastupovali chlapi z Izoloxu, aby zahájili stavbu. Ale to až v příštím článku :-)

Reklama

Náklady

Název položkyCena
deska
234 000 Kč
Celkem234 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Blanka a Petr
Blanka a Petr (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama