Stavba začala ZÁKLADY

Autor: Kuba a Bára (11 příspěvků)
29. 8. 2014
0 komentářů
Stavba začala ZÁKLADY
Příspěvek stavebníka
A jde se na to 22.7.2014 jsme dostali povolení (úterý) a 25.7.2014 pátek se začalo.

-Geodetické vyměření. -Zaměření domu + lavičky My jsme si pro jistotu nechali vyměřit ještě celou parcelu. -Skrývka ornice.  Pozvali jsme si bagr, který nám skrývku provedl. Zničil nám Anglický trávník, který jsme si 2 roky každý týden sekali :-(. Skrývka trvala cca 5 hodin. Terén byl suchý a velmi tvrdý. V naší lokalitě cca měsíc nepršelo.

Poté jsme si vápnem a lajnovačkou na kurty vyznačili, kde budou vybagrované základy. Prostor, kde bude stát domeček vypadal spíše jako tenisový kurt než jako místo pro stavbu...

Hlavní nosné zdi jsme vybagrovali 110 cm tedy 90 cm po skrývce tedy od 0. Vedlejší byly 80 cm po skrývce 60cm. Po vybagrování jsme si nivelákem vyměřili výšku, do které se dá štěrk + 30 cm betonu.

Reklama

Následně jsme pokládali zemnící pásek, který jsme pospojovali spojkama. My jsme ho dali přímo do hlíny. Prý je to lepší, ale názory jsou různé. Někdo dává do betonu a někdo do země jako my.

V rozích se vyvedl hromosvodový drát. Musí mít tloušťku 10mm. Původně jsme vyvedli 8mm, takže jsme to museli celé předělávat.... Na zemnící pásek jsme naházeli cca 10 - 15 cm štěrku. Poté jsme naskládali kameny a provázali 2x dokola drátem. To vše v obvodových základech. Do vnitřích jsme dali pouze 5 cm štěrku a nastříhané kari sítě.

Nezapomeňte si vyvést odpady a vodu ,které musí být v nezámrzné hloubce. My máme 2 přípojky na vodu 1x řád a 1x studna. Tak a tímto je vše připravené na příjezd bagru.

Reklama

Objednali jsme si mix 4,7 m3 to bylo samozřejmně málo, tak jsme ještě 2,3m3 doobjednávali.

Mix nám zajel pouze do rohů, tak jsme museli lopatama dostat beton po celém obvodu domu. Hlavně hlídat vytyčené výšky. Aby někde nebylo málo a někde zase moc. Tzv. letadlem jsme vše srovnali do roviny. Popřípadě přihodili kámen.

Hurá základy jsou vylité :-) Dnes nás tedy vše bolí, ale jsme rádi, že to takhle krásně jde :-).

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Geodetické vyměření
4 300 Kč
Beton mix
17 000 Kč
Pěna na roury
99 Kč
Kameny
2 000 Kč
Štěrk
2 000 Kč
Hromosvodový drát
248 Kč
Zemnící pásek cca 46m
833 Kč
Traktor bagr
7 600 Kč
Celkem34 080 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kuba a Bára
Kuba a Bára (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama