Příprava a vylití základové desky

Autor: Kuba a Lucka (13 příspěvků)
25. 7. 2014
5 komentářů
Příprava a vylití základové desky
Příspěvek stavebníka
Po položení ZB jsme se vrhli na zavážení desky recyklátem (11 tun), starýma taškama (cca 8 tun) a štěrkem (30 tun). Vše ručně ve dvou lidech, hlavně štěrk frakce 16-32 v takové ploše byla chuťovka. Ale když pak člověk přišel na to, jak a čím to nabírat, šlo to rychle. Vše se postupně důkladně žábovalo. Docela jsme se divili kolik se tam toho nakonec vešlo, ale tak každá ušetřená tisícovka na základech je špatně.

Když vše bylo uhutněno, vrhli jsme se o víkendu na šalovaní a pokládku kari síťí. Šalování jsme udělali z perimetru. Kari sítě jsme použili 15x15 o síle 6mm. Pokládali jsme je přes sebe minimálně dvě oka, někde i více. Poté jsme je spojovali k sobě vázacím drátem a nakonec jsme je ještě spojili se ZB, pomocí roxorů, které koukali ze ZB. Jako podložky pod kari jsme použili jeklíky (4cm).

Teď už jen zbývalo objednat mixy. Spočítali jsme si, že by měli stačit celé 4 mixy B20 a taky tomu tak bylo. Objednali jsme ho na pátek 10.7., kdy hlásili (podle české předpovědi), že má celý den vydatně pršet a následující tři dny také. Podle norské předpovědi, ale pršet nemělo, nejdříve až k večeru. Tak jsme to tedy riskli a povedlo se. Podle české předpovědi, by člověk vážně neudělal nic... Jelikož nám jezdili tři mixy najdnou, tak do hodiny bylo hotovo. Deska je 16 cm silná někde o trochu méně a kropili jsme jí první tři dny.

PS: pokud vám tam chrstli hustější beton a ani latí to pořád není hladké, připevněte si KG rouru na hrabičky a pokud použijete také perimetr jako šalování pořádně umažte při lití desky okraje polystyrénu, aby se vám při lepení ipy neroztekl ;-)

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Půjčovné žába (2dny)
500 Kč
Recyklát,tašky (cca 19t)
3 100 Kč
Beton B20 (20m3) bez pumpy
32 000 Kč
Kari 15x15 (30ks)
7 400 Kč
Lepidlo weber
1 000 Kč
Perimetr
4 800 Kč
Štěrk - 16/32 (30t)
8 400 Kč
Celkem57 200 Kč

Galerie

Příprava a vylití základové deskyPříprava a vylití základové deskyPříprava a vylití základové desky
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kuba a Lucka
Kuba a Lucka (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací