Jak jsme se vrhli na základy

Autor: Eva a David (3 příspěvky)
23. 6. 2014
11 komentářů
Jak jsme se vrhli na základy
Příspěvek stavebníka
Tak jsme zase o kus dál... 3.3.14 se vyměřily lavičky a 5.3. proběhla skrývka ornice a vytlučení studny. 11.3. jsme začali kopat základy, bohužel máme z části podmáčený pozemek, takže byla přizvána statička, která nám poměrně nemile navýšila rozpočet. V podmáčené části je šíře pasů 90 cm a hloubka okolo metru.

Po vykopání jsme pořešili zemnící pásy a den na to jsme začali betonovat. Do našich giga děr se vešlo 38m3 betonu C 20/25. Za pár dní po betonování pásů jsme vyhnali 5 řad bednění, jelikož pozemek není na rovině a odskákané základy nám nebyli doporučeny.

Opět nastala fáze betonování, kam jse nasypalo 23m3 betonu. Udělali jsme vnitřní drenáž a začali hutnit, první 2 vrstvy bylo krásné počasí a šlo to jako po másle. Ale posední 3 týdny se střídá sluníčko s deštěm a jelikož bohužel nestíhá uhutněná část vysychat, dost se nám základy protahují, když to jde kopeme průchody na odpady, elektřinu a vodu.

13.5. máme položené a zasypané průchody, postupně jsme je opět hutnili. V dalších dnech jsme navezli ostrý kámen, který jsme pře jížděli vibrační deskou. Na začátku června jsme dělali armaturu. Dvojité kari sítě, armatura trčící z bedění se ohýbala do základů a vše se provazovalo. Nakonec jsme desku obšalovali a 7.6. přivezli 25,75m3 betonu a máme hotovou desku.

Reklama

22.6. Venkovní drenáže se napřed podbetonovali do spádu a pak položili., bohužel ještě nemůžeme úplně zasypat, jelikož čekáme až budeme moci zateplit základy ( ve chvíli kdy vyzdíme první řadu cihlou 38 kterou také zateplíme)

Náklady

Název položkyCena
celkem základy
382 000 Kč
Celkem382 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Eva a David
Eva a David (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací