VYTYČENÍ STAVBY, ZÁKLADOVÉ PÁSY

Autor: Žaneta a Jirka (35 příspěvků)
24. 4. 2014
1 komentář
VYTYČENÍ STAVBY,  ZÁKLADOVÉ  PÁSY
Příspěvek stavebníka
Zahájení stavby jsme původně plánovali na začátek dubna, ale jelikož nám počasí přálo (nemrzlo) a přítel dostal v práci nucenou dovolenou, začali jsme s potěšením dříve.

Neoplocený pozemek jsme vyřešili zapůjčením staré rodinné avie, do které dáváme nářadí a materiály použité na stavbě a zároveň ji používáme k dovozu materiálu ze stavebnin na stavbu. Avii parkujeme doma ve dvoře, tj. 350m od pozemku, takže nehrozí vykradnutí.

Během víkendu jsme narychlo domluvili geodetku na 18.2.2014, aby nám vytyčila stavbu a hlavně zaměřila čistou výšku podlahy. (skrz povodně, které u nás byly v roce 2007, musíme jít cca metr nad terén). Hranici domku jsme vyznačili vápnem a rozmístili kolem dokola do každého rohu domku lavičky s výškou podlahy.

Na další den byl objednán pásový bagr, který během tří hodin vykopal základové pásy do hloubky 90cm a 50 cm široké. Tentýž den nám táta dovezl kamení z lomu a kvůli deštivému počasí málem na pozemku zapadl :-). Za pomocí kamarádů se kameny naházely do základů a rozmístily kolem základů. Ve středu 20.2.2014 se uložil zemnící pásek (nahoru se vyvedly 4 dráty pro připojení na hromosvod, a jeden na připojení uzemnění elektrorozvaděče) a pásy se zalily betonem (15 kubíků). Všechny rohy se dle projektu vyztužily roxory. Po zaschnutí betonu se ještě zapíchaly po 50 cm kolmo roxory do pásů. Beton jsme nechali 10 dnů zrát a tuhnout.

Reklama

Nesmím zapomenout pochválit všechny pracanty, kteří se kvůli nám dva dny brodili v bahnu :-) sem tam někdo uklouzl a klekl do bahna….prostě zákon schválnosti: když se nic nedělalo, bylo krásně a sotva se s něčím začlo bylo deštivo :-).

A zatímco přítel byl plně zaměstnán stavbou, já jsem dostala za úkol pozjišťovat ceny materiálů a udělat objednávky, abychom mohli pokračovat ve stavbě. Asi největším úlovkem bylo zdivo - ytong, které jsme nakonec sehnali s 44% slevou, oproti jiným nabídkám byl rozdíl cca 15-30 tis. Kč!!

Původně jsem se těšila, že budu chodit pomáhat na stavbu, ale s tříměsíčním miminkem to bohužel nejde. Jsem ráda, že vůbec stíhám uvařit našim pomocníkům a sem tam udělat nějaké fotky ze stavby.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Žaneta a Jirka
Žaneta a Jirka (35 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama