CIHLY 44 EKO+ PROFI DRYFIX na pěnu + překlady, nosníky, miako (=kompletní systém) na částečné podsklepení

Autor: Iva a Lukáš (10 příspěvků)
15. 9. 2013
10 komentářů
CIHLY 44 EKO+ PROFI DRYFIX na pěnu + překlady, nosníky, miako (=kompletní systém) na částečné podsklepení
Příspěvek stavebníka
Pokračování ve stavebním deníku ...:) Dnes je 6.9.2013..... Cihly v původním termínu - 30.8.2013 nedorazily, dodavatel měl problém s výrobou, na stavbu nám je přivezli dnes, to je 6.9.2013.

Zvolila jsem cihly 44 EKO+ profi dryfix, systém zdění na pěnu: a) nechci zateplovat - nevěřím polystyrénu ani vatě b) systém zdění na pěnu mi přijde opravdu jako rychlý a čistý způsob výstavby c) není potřeba písku, míchačky, odpadá starost s mícháním malty a dopravou surovin na parcelu - není potřeba elektriky ! = ušetříte !

dodavatel je WCP - wieneberger cihlářský průmysl (nabídka od konkurenční firmy heluz byla značné nevýhodná)

Dle objednávky měl první kamion dorazit mezi 7 - 8 hodinou (což nám ještě řidič den předem potvrzoval) a druhý kamion měl přijet s odstupem od prvního cca 2 - 3 hodiny (kvůli skládání).

Reklama

Řidič druhého kamionu volal předem (cca o 7minut) , že do 15 minut je u nás, taže si musel počkat, než se složil první kamion (což trvalo asi hodinku - cca 24 palet), druhý kamion měl naloženo 16 palet - to bylo za půl hoďky složené.

Ke každé ucelené paletě jsme získali pěnu zdarma a objednala jsem ještě 28 pytlů zakládácí malty (veškeré cihly a příslušenství byly objednány tak, jak spočítal technik od wcp dle našeho projektu = služba zdarma).

Palety jsou zálohované - vratná částka, do nákládů je tedy nepočítám.

Reklama

Půjčili jsme si ještěrku: terénku - skládání jsme tedy měli vlastní a vyšlo nás za 0kč (dodavatel požadoval za paletu 150kč bez DPH), doprava uceleného kamionu byla zdarma.

Půjčení ještěrky - zdarma (za opravu elektriky, údržbu, srovnání jedné vidle..) :) ale natankovali jsme za půjčení plnou nádrž nafty - 20l = 500kč. Celkem jsme projeli 500kč (skoro to nežere, holka jedna)

Já jsem u toho opět nebyla, na místě byl přítel s tátou (ten řídil provoz a zajišťoval hladký průběh), palety se skládaly u nedaleké hospody a na parcelu se vozily na ještěrce - bylo to cca 130m...docela dálka...), ze začátku převoz jedné palety trval 9minut čistého času od zvednutí a položení palety na místo, ke konci se čas zkrátil na 5 minut čistého času..mám šikovného chlapa...co na to říci :-)

Reklama

Palety se skládaly přímo na desku, pak jsme to dorovnávali vlastním paleťákem, v neděli 8.9. 2013 nám přijde stavební firma založit stavbu (kamarádi), takže zítra příprava na neděli - převoz míchačky na stavbu, naplnění 100l barelů vodou....

Náklady

Název položkyCena
nafta do ještěrky
1 000 Kč
cihly + příslušenství komplet
109 397 Kč
Celkem110 397 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Iva a Lukáš
Iva a Lukáš (10 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací