Základy a deska

Autor: Miloš a Monča (4 příspěvky)
6. 1. 2013
2 komentáře
Základy a deska
Příspěvek stavebníka
Tak Vás po dlouhé době zase zdravíme. Konečně máme trochu času, tak se pochlubíme jak nám ten náš domeček roste. Letos z jara jsme se pustili do základů a desky. Umístili jsme lavičky, výkopy vysypali pískem a pak jen sledovali zručnou práci bagristy.

Shrnutou ornici a následné výkopy pasů měl hotové za cca 5 hodin. Následovalo osazení kanalizace, vodovodní přípojky a ochlazování pro budoucí solární panely (prý to musí být, hrozí přetopení systému). Vše jsme důkladně podsypali a zasypali pískem.

Když bylo hotovo,přivezli beton do pasů. Ty jsme vylili do úrovně terénu. Za vydatné pomoci rodičů, bylo hotovo za 6 hodin. Stihli jsme prohodit pár tun kamene, upěchovat a napíchat roxory pro další vrstvu pasů nad zemí.

Po zatuhnutí jsme si nechali vyrobit bednění nadzemní části pasů. No dopadlo to tak jak dopadlo :-( Na několika místech se bednění pod tlakem betonu vyboulilo. Zase dopolední šichta plná pádlování a uhlazování betonu do jedné výšky...

Reklama

Po 14 dnech došlo k demontáži bednění.Byla to práce na jeden víkend. Mezitím jsme začali zavážet podklad pod desku.Navozit cca 20 cm a upěchovat vibrační deskou...a pořád dokola:-)

Místní firma nám zatím obkládala pasy extrudovaným polystyrenem do výšky budoucí desky.Když bylo tohle všechno připravený položili jsme KARI sítě 150 x 150 x 6.S přeložením jedné řady ok a pořádně svázat dohromady.

A nastal čas vylití desky.Na to jsme si sami netroufli,tak jsme přenechali dřinu firmě která obkládala pasy. Během slabých 4 hodin měli vylito srovnáno a uhlazeno. Musíme uznat, že konečný výsledek je suprový.Po kontrolním měření je nerovnost jen ve dvou místech max 3 mm.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miloš a Monča
Miloš a Monča (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama