Základové pásy, bednění, deska

Základové pásy, bednění, deska
Příspěvek stavebníka
Čas pokročil a my jsme též pokročili ve stavbě. V tomto článku Vám popíšu naše pokroky od samého začátku až po základovou desku. Současně vypíšu i dosavadní náklady na stavbu.

Jelikož stavíme v řadové zástavě kde jsme přilepeni z jedné strany na sousedy, tak jsme museli začít kopat základy ručně a postupně s této strany. Po odkrytí sousední zdi jsme museli po konzultaci ze stavebním dozorem sousední zeď zabezpečit podpěrami.

Dne 5.5.2012 jsme museli vytvořit podpěry, latě desky a podepřít sousední zeď.Teprve potom jsme mohli kopnout poprvé do země. Museli jsme  vykopat vždy max. 2 metry zákl. pásů a potom je ihned zalit betonem.Tato fáze nám trvala do 26.5.2012. Potom jsme museli vystavět štítovou zeď do víšky věnce.což jsme měli za sobotu hotové.

7.6.2012 jsme konečně mohli dokopat zbytek základových pádů.To už najel na náš pozemek kamarád s JCB a během dopoledne bylo hotovo. Poprvé se ozvalo počasí a sotva co jsme vykopali základové pásy tak nám začalo pěkně pršet. Nás to nerozhodilo a po kolena ve vodě jsme si v sobotu 9.6.2012 nachystaly pásy k betonování. Pásy jsme vyztužili železnými roxory a nachystali jsme si el. zemnění.

Reklama

16.6.2012 jsme zalili základové pásy. Jelikož nám v tento den přálo počasí a bylo pěkné vedro tak jsme během hodiny měli zatvrdlý beton a mohli jsme ihned klást ztracené bednění. Musím říct že jsme udělali velmi dobře. Kdyby jsme to nechali na příští den tak by nám beton tak zatvrdl, že by jsme museli v přední části řezat každou tvárnici ztraceného bednění.Takhle jsme jen skoro zatvrdlý beton vyhrábli a bylo.

Během soboty bylo i založeno a vystavěny 3 šáry ztraceného bednění. Musím říct ,že jsem byl nadmíru spokojen.Sice jsem druhý den, ležel a byl jsem celej spálenej od sluníčka, ale to mě tak netrápilo.V týdnu 23.6.2012 jsme zalili ztracené bednění to byla brnkačka za hoďku jsme neměli co dělat. Po té jsem si nechal navést recyklát . Navezli ho mezi pásy nachystali jsme si odpady a v sobotu 27.6.2012 jsme to pěkně zadusali. Nachystali kari sítě a bylo nachystáno na zalití.

30.6.2012 jsme si pozvali ještě 3 lidi aby jsme to zvládli. Dojel mix a šli jsme na to.Opět to šlo velmi hladce a v 11:30 jsme neměli co dělat. Na tento okamžik jsem se moc těšil. O to víc když jsem si vzpomněl jak jsme se brodili v pásech po kolena ve vodě. Ještě musím říci,že vše zatím zvládám s bratrem a sem tam nějaký kamarád či rodina na pomoc. Takže opravdu stavba domu svépomocí.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel a Radka
Pavel a Radka (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací