Příprava a vyrovnání pozemku

Autor: Čenda a Lenda (16 příspěvků)
4. 1. 2012
0 komentářů
Příprava a vyrovnání pozemku
Příspěvek stavebníka
Do zemních prací jsme se vrhli v březnu 2010. Hned jak se udělalo trošku tepleji, tak aby byla půda pevnější, jinak by k nám bagr ani nezajel.

Domluvili jsme si opět místního bagristu, co nám pomáhal i s odstraněním starého domu a nechali srovnat celý pozemek. Začal horní půlkou, kde také kdysi stál dům ale z něj už tam zůstal jen kamenný základ. Teď už nic neodvážíme ale necháme vše jen roztáhnout, pak by nám dost chybělo. A stejně počítáme s nutnou navážkou, zdejší půda je jen jíl a kamení.

Když byl pozemek trošku srovnaný, vybagrovaly-srovnaly se dvě roviny, jedna dole na garáž a druhá výše na barák. U garáže se musela zabrat více do země, kvůli základu z původního domu, aby zemina byla čistá, zdravá jak říkal bagrista. Tím se ale dostal pod úroveň sousedů, takže i zde budeme muset dorovnávat zeminu. Jinak mám ale dojem že se bagristovi u nás moc líbí a připravuje nám základ na plavecký bazén a ne RD :-)

Během této akce jsme nechali zasypat spodní studnu, stála přímo před garáží a stejně v ní nebyla voda. Zato jsme objevili druhou, odkryl jí bagrista, my o ní nevěděli a vesele po ní  běhali, bagr jezdil…byla přikrytá jen prknem a hlínou. Ale v této je aspoň voda, je i daleko hlubší a i lépe umístěná v budoucí zahradě. Doufám že není někde třetí…..

Reklama

Máme tedy vše připraveno na vytyčení a další bagrování, konečně už základů.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Čenda a Lenda
Čenda a Lenda (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací