Tak jsme se konečně dočkali :D

Autor: Věra a Jarda (4 příspěvky)
25. 8. 2011
0 komentářů
Tak jsme se konečně dočkali :D
Příspěvek stavebníka
Středa 11.8.2011 - je to tady. Stavba povolena. Konečně můžeme začít stavět. Ihned voláme geodeta aby nám zaměřil stavbu.

15.8.2011 vytyčení stavby, založení laviček. Natáhli jsme mezi lavičky vlasec, který byl neustále proti nám a kde kdo o něj zakopával. Aspoň byla zábava :D  16.8.2011 přijel bagr srovnal terén pod stvavbou a vyznačili jsme základy vápnem aby se bagristovi lépe kopalo 17.8.2011 zase je tu bagr tentokrát již kope základy. Po celodenním úsilí je vybagrováno a vysypaný štěrk. 18.8.2011 připravujeme se na zalití betonem. Usazujeme průchody pro energie a kanalizaci  a usazuejme do pasů zemnící dráty pro hromosvod 19.8.2011 přijel mix s betonem. Pro děti zážitek. První tři mixy dorazily a základy se pomalu plnily betonom

Až do této chvíle šlo všechno jako po másle. Jenže počasí si postavilo hlavu a když nám scházel poslední mix začalo pršet  a z příjezdové cesty se stalo jílovité kluziště a tím naše práce pro tento den skončila.

Chybělo nám posledních 8 kubíků betonu. Zapíchali jsme do betonu dráty a čekali na sluníčko. Druhý den jsme zjistili, že nám popadaly hrany základů a začali jsme s čištěním a přípravou bednění pro poslední mix. V neděli vyschla příjezdová cesta a mix dorazil. Dílo dokonáno základy zality.

Reklama

22.8.2011 práce pokračují. Nastala zajímavá část dne kdy jsme hledali prostupy na kanalizaci a energie. Vše dopadlo dobře a i když sluníčko pálilo všechny prostupy nalezeny na svých místech a vpořádku. Položili jsme odpadové trubky a připravujeme se na základovou desku

23.8.2011 beton již zatvrdnul a dovezli jsme ztracené bednění a pokračujeme dál.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Věra a Jarda
Věra a Jarda (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama