Bagrování základů

Autor: Marek a Věrka (7 příspěvků)
17. 8. 2011
5 komentářů
Bagrování základů
Příspěvek stavebníka
A je to tady...týden po obdržení stavebního povolení 23.7.2011, přijíždí na parcelu bagrista vybagrovat základové pasy,po téměř stálám deštivém létě, je tento den krásně slunečno a teplo,máme radost, a doufáme,že nepřijdou opět vydatné deště a celé se nám to nesesype.

Hned druhý den 24.7.pokládáme zemnící pás, snažíme se nezapomenout na všechny průchodky na odpady a elektriku, stále neprší, je zataženo,ale počasí zatím přeje:-) V sobotu 30.7. máme na 10hod.objednano 20m3 betonu,zatím ráno nosíme ztracené bednění okolo celé stavby,je to pro kluky velká pomoc až budou ztracáky zakládat, po příjezdu mixu s betonem začíná šíleně pršet, intenzita se po celou dobu betonovaní spíše zvyšuje, pasy se nám plní vodou, a v 6lidech je to celkem honička.Po hodině a půl je hotovo a promoklý na kost odjíždíme domů a necháváme to osudu.

Konečně už má počasí zase lepší náladu a můžeme 6.8.2011 začít pokládat ztracené bednění do suchého betonu, padlo nato  4m3 betonu,večer jsme měli hotovo i s vyskládáním první řady. Druhý den jsme roznosili zbytek, a začali jsme je vylévat ručně míchaným betonem,já ze setrou jsme míchaly a kluci si to odváželi,po 12hod.vyčerpání a vylití pouhých 15m jsme na pondělí 8.8.objednali mix s pumpou, pomocník k nezaplacení, 20min.práce a bednění bylo konečně vybetonováno.:-)))

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Marek a Věrka
Marek a Věrka (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama