Zaměření laviček, kopání a vylití základů

Autor: Gottíci (7 příspěvků)
2. 7. 2011
0 komentářů
Zaměření laviček, kopání a vylití základů
Příspěvek stavebníka
Po delší odmlce se opět vracíme k našemu domečku. Koncem května 2011 jsme dostali od stavebního úřadu souhlas s ohlášením stavby. Dne 24. května přijel geodet a zaměřil dům a lavičky do výšky čisté podlahy.

Na vykopání základů jsme si povolali techniku (viz. fotky). Jelikož máme na pozemku převýšení 1,2 m na šířce 18 m  museli jsme na jedné straně domu strhnout a srovnat zem, jinak bychom měli vysokovou podezdívku (cca 1,5m). Po stržení jsme značkovacím sprejem vyznačily pásy základů a pustili se do toho: vykopali základy, položili zemnící pásky, vložily 2 skruže (jednu u vstupu a druhou u technické místnosti) pro snadnější tažení sítí do domu, stloukli bednění. Tyto práce nám zabrali jeden den.

Druhý den se začalo betonovat. Hodně nám pomohl "bobik", který těžkou práci udělal. Do lžíce nabral písek, my z nádrže natočili vodu a vysypali cement, než dojel k základům bylo promícháno a mohl lít. Do základů přišlo 8 m3 kamene (nedrcený makadam), 1 osmikolové auto písku a 4 a půl palety cementu. Celkem tam bylo 6 lidí (jeden obsluhovat "bobika", tři házeli kameny do základů a 2 sypali cement a lili vodu), vlastně ještě pomáhal syn, ten házel kameny do základů

I tyto práce nám trvali jeden den, takže za víkend byli základy hotovy!!

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Gottíci
Gottíci (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama