Kanalizace a hutnění

Autor: Evča a Péťa (24 příspěvků)
20. 4. 2011
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Jakmile byla ornice ručně vybrána nastoupili kluci z instalatérské firmy a položili ležatou kanalizaci pod základovou deskou, kterou vyvedli ven a tím připravili napojení na budoucí jímku. Kanalizaci položili s větším sklonem oproti projektu a to proto, aby splašková voda nabrala větší "švich" a aby se nám neusazovala.

Vše bylo hotovo za jedno dopoledne, druhý den jsme na žádost stavebního dozoru provedli zátopový test. Vizuálně voda nikde neprosakovala.

Již během vybírání ornice se začaly házet velké kusy betonu a kameny mezi ztracené bednění. Kameny jsme dávali tak, aby se vzájemně nedotýkaly (aspoň ty velké). Pak díky neochotě dodavatelů strusky a jejich naprostému nezájmu vyjít vstříc platícím zákazníkům, jsme týden čekali na dovoz hrubé strusky. Ruční rozházení strusky nepřipadalo v úvahu, takže nestoupil soused s JCB, který je sice puntičkář a vše mu dlouho trvá, zato ale odvedl perfektní práci a vše bylo srovnáno a navezeno přesně jak jsme potřebovali.

Hned jsme si půjčili vibrační pěch a vše zapěchovali co to dalo. Celou plochu celkem 3x (kromě míst kde vede kanalizace - tyto jsme pouze ručně zašlapali). Celkem padlo 48 tun hrubé -strusky.  Hned potom jsme si objednali dalších 25 tun jemné strusky, kterou jsme roztáhli už ručně jenom já a Evča. Vše se udusalo vibrační deskou a při přeměření šlajfváhou je rozdíl v úrovni upravené plochy do 3 cm.

Reklama

Ted jdeme připravovat vše na zalití deky.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Evča a Péťa
Evča a Péťa (24 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama