Betonování pásů pod ztracené bednění

Autor: Bogdan a Bára (15 příspěvků)
27. 1. 2011
0 komentářů
Betonování pásů pod ztracené bednění
Příspěvek stavebníka
Beton byl objednaný, takže hurá na to. Bohužel se ten den začalo kazit počasí. Když jsme kopali základy, tak bylo snad 20 stupňů, když jsme je v sobotu za 3 dny betonovali, tak byla kosa a začalo dost pršet, takže jsme slušně promokli.

Beton jsem měl objednaný z místní betonárny, kterou mám 4 km od domu (Skanska). První mix byl domluvený na 8 h ráno a přijel přesně na čas. Na stavbě jsme už ho vyhlíželi s otcem Barči a se švagrem. I když začalo pršet, tak parcela byla celkem vyschlá, takže mix bez problému mohl přijet z každé strany ke stavbě. Celkem přijel 3x, takže cca za 2 hod. nebylo co dělat (13,5 m3 betonu). Nutno dodat že jsme byli promoklí, až...

Po zavadnutí betonu (pršelo a bylo chladno, takže tuhnul pomalu) jsem odpoledne do všech pásů napíchal připravené roxory pr. 10 mm pro leší napojení se ztraceným bedněním.

To jsme ovšem ještě netušili jaké počasí teprve příjde. Dva dny po betonáží vkuse lilo, takže nebýt roxorů, tak máme jedno velké jezírko a pak ke všemu začalo sněžit. To jsme měli docela obavy, jestli se vůbec ještě vyčasí a stihneme základy dodělat.

Reklama

Ale zase alespoň jsou pěkné fotky a je na co vzpomínat :-)).

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Bogdan a Bára
Bogdan a Bára (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama