Zavážení a chystání na betonování desky

Autor: Petr a Lenka (11 příspěvků)
11. 1. 2011
1 komentář
Zavážení a chystání na betonování desky
Příspěvek stavebníka
Po nachystání stropu sklepa jsme se pustili na zavážení a betonování desky, která byla z půle i strop sklepa. Nejprve bylo potřeba zaizolovat zadní stěnu sklepa, která se zavážela.

Natřela se penetračním nátěrem a poté se na ni navařila hydroizolace s dostatečným přesahem do stran. Pak se ještě vyvedl odpad průchodem, který jsme tam nechali při betonování základů a také budoucí přípojka vody.

Na zavážení jsme si pozvali známého s bagříkem, který do prostoru pod deskou sypal hlínu, suť a šterk, který nám dovážel náklaďák z nedaleké pískovny. Celkem se tam otočil desetkrát a naštěstí mu stačilo patnáct stovek za naftu a láhev kořalky od taťky za ochotu. Vše jsme hutnili vibrační žábou dokud to nebylo dostatečně udusané.

Když bylo vše hotovo, tak jsme desku zašalovali prkny a změřili vše do stejné výšky šlauch váhou.

Reklama

Po zhutnění jsme ještě museli rozměřit veškeré odpady a správně vyspádovat. Naštěstí je máme všechny pouze ve střední části domu, takže šlo vše bez problémů.

Na konec jsme po celé desce rozmístili kari sítě, které se vždy překrývali přes jedno oko a navzájem se svazovali k sobě drátem. Pod ty se ještě dávali podložky, aby neleželi přímo na stropních vložkách nebo na štěrku. Po obvodu a na nosných zdech se ještě přidalo po čtyřech roxorech jako ve věnci navzájem spojených s kari sítěmi.

Vše bylo konečně nachystané na betonování.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Petr a Lenka
Petr a Lenka (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací