Betonování desky

Autor: Tomáš a Péťa (12 příspěvků)
7. 1. 2011
0 komentářů
Betonování desky
Příspěvek stavebníka
Tak tohle byla zatím nejhorší akce na stavbě! Abych pravdu řekl ani se mi o tom psát moc nechce. 14dní se z toho dostávám. Zkusím popsat situaci.

Beton je domluvený na 15hod. Pozval jsem si na to pár lidí. Je 20minut po třetí a nikdo nikde. Volám tedy vedoucímu do betonárky co se děje a on že neví, protože je už doma ale prý to zjistí a dá mi vědět. Obratem volá zpět s tím, že mix stojí pod čerpadlem v kterým zůstal viset beton a nemůže se rozjet. Volný bude prý za hodinu nejdýl hodinu a půl. To byl pro mě docela, šok jelikož se kůli tomu někteří utrhli dřív z práce. Co se dá dělat, čekáme tedy do půl pátý. Když kouknu na hodiny a zjišťuju že je deset minut po půle a ještě nikdo nepřijel volám hned šéfa stavební firmy od kterého jsem měl zajištěnou dopravu. On mi řekl že o ničem neví a že mi pošle číslo na řidiče abych se domluvil přímo s ním. Volám tedy řidiči a ten mi sděluje, že dorazí za hodinu, hodinu a půl.

Tak tohle je na mě už hodně!!! Nebudu tu popisovat ani svoje pocity, protože bych u toho musel bejt sprostej! Vytáčím šéfa betonárky co bude dál! První návrh byl odložit akci na další den, což nepřipadalo v úvahu (hlásí špatné počasí a zůstal bych na to sám) nebo prý sežene jeden mix na 5kubíku a ten 9ti kubík se utrhne po čase. Dávám souhlas s rizikem že se 9ti kubík neutrhne vůbec a bude se to vozit jen pětkou. Spočitaný jsem měl něco kolem 20ti kubíků, při jedné točce která trvá hodinu no hrozná představa radši nemyslet ale určitě tu budem do věčera! První mix 5ti kubík přijíždí o půl sedmé. Hned na to volá vedoucí betonárky, že se nakládá 9ti kubík. Fajn vypadá to na pěkný fofr… Jelikož je už hodně hodin chtějí po mě rozhodnutí kolik bude potřeba betonu, aby prý mohli umýt míchačku na betonárce.

Objednávám 20kubíku podle výpočtu. 9ti kubík má naloženo 10 a dvakrát pojede pětka.Po vylití devítky vidím že pět stačit nebude.Volám tedy do betonárky jestli mi ještě namíchají další čtyři. Chlap na mě spustí co si prý myslím že už má umyto a že nic míchat nebude! Po dlouhém přemlouvání ale nakonec povoluje. Přijíždí poslední pětka do 20ti kubíku  a vidím ten průser!Zbývá místo tak na max 2 kubíky a ja nechal namíchat 4.

Reklama

Rychle beru tel. a volám do betonárky. Tam ale už nikdo tel. nebere a co nevídím mix už je tady se 4 kubíkama! To jsou nervy!!! Navádím ho tedy na poslední roh garáže.Tam padlo asi tak1,5 kubíku a co se zbytkem? Mám udělaný šalováni na sloup tam něco málo taky padne ale kam to co je ještev mixu?Myslel jsem se že v tu chvíli nejradši zastřelím! Hlava v pejru a nevím co dál…nedá se ale nic dělat beton musí z mixu.

Dělám provizorní šalování před vjezd do garáže a lejeme beton tam..Je ho tam porad ještě dost.Nakonec si vezme něco soused do výběhu pro psa! Na tyhle akci jsem prodělal kaťat a ne jedny! Za zdrženi jsem dostal nějakou slevu a tak se to nakonec docela dorovnalo! Druhý den jedu polívat desku bylo pěkný vedro a tak to bralo docela hodně vody.Zalévala se asi 10dnu kuli velkým pařákům měl jsem strach aby se neudělali praskliny.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tomáš a Péťa
Tomáš a Péťa (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací