Zakladová deska

Autor: Lenka a Martin (17 příspěvků)
1. 1. 2011
4 komentáře
Zakladová deska
Příspěvek stavebníka
Blížílo se velké finále v podobě základové desky která byla už opravdu blízko. Ještě jsem musel udělat základ pod komín který je hluboky asi 1.2m a pak se mohlo začít pracovat na desce.

Jelikož máme sokl dosti vysoko tak bylo potřeba sehnat velké množství něčeho, čím by se dala vyrovnat díra pod desku. Z obce odkud pochazí lenka vyváželi stavební suť z domu z důvodu stěhování, kterou nám tam za odvoz odvezli, byly toho 4 veliké fůry tatry. Pak jsme požádali pana Berana který vlastní UDSku, aby nám to tam naházel a trochu porovnal.

Jelikož je to starý bagrista a takové věci děla dnes a denně, byla jeho práce velice kvalitní a rychlá. Za 2 hodiny to tam bylo nahazený, srovnaný a ještě nám vykopal výkop na kanál a vodu. Jelikož je to známý a otec u něho občas jezdí s tatrou, tak nám to udělal zadarmo. Nařadu příšel wacker, kterého jsem si půjčil v práci a začal jsem to s velice dobrým kamarádem dusat. Dusali jsme celý víkend, aby to bylo pořádně udusaný po celé ploše.

Mezi tím co jsem dusal tak otec s bratrem dělali odpady u kterých jsem občas asistoval. Pak jsme položily kari sítě, otec zašaloval desku, objednali se 3 fůry písku, fůra šterku a 4 palety cementu a mohlo se začít betonovat. Betonování se provádělo ručně ve dvou míchačkách asi v 10  lidech a trvalo to 2 dny. Byla to celkem makačka na kterou nikdy nezapomenu a dneska bych už do toho asi nešel.

Reklama

Byla to sice finanční úspora, ale ta dřina byla naprosto šílená.

Celkem nás základy s deskou a s odpady stály cca 121 000Kč. Hodně peněz jsme ušetříly na práci za kterou jsme nedali vůbec nic

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lenka a Martin (17 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací