Zemní práce a základové pásy

Autor: David a Eva (12 příspěvků)
31. 10. 2010
0 komentářů
Zemní práce a základové pásy
Příspěvek stavebníka
6. 10. 2010 se nám udělalo konečně venku krásně tak jsme konečně poprvé kopli. Nechali jsme si shrnout vrchovku. STAVBA ZAHÁJENA!!! ;o)

Vrchovky tam teda moc nebylo, jenom pár čísel. Bagrista udělal kontrolní hloubkový kop a byli jsme dost překvapeni. Podloží je jiné než jsem čekali. Je to samý kámen a žádná hutná celina. A jelikož máme pozemek v kopci museli jsme přemýšlet jak dál. Dali jsme tomu čas a rozhodli jsme se udělat rovinu a na rovině teprve kopat základové pásy.

19. 10. 2010 přijel jiný bagr a dali jsme se do srovnávání terénu. Vůbec nás nenapadlo, že na těch pár metrech je takové výškové převýšení, skoro 2,5 metru, proto jsme domek posuneme trochu víc dozadu, abychom před domem neměli pak takový skok dolů.

U vyměření domu jsme měli trochu dilema, když už jsme udělali teda tu rovinu tak jsme si řekli že to přece nemůže být takový problém, no a tak jsme se do toho pustili sami, pomohl nám náš bagrista a docela nám to šlo. Nasprejovali jsme čáry a už to jelo. Jelikož je tam kamenité podloží tak jsme kopali jen 80cm hluboko a 50cm na šířku. Trochu se nám to sesypávalo tak nahoře vznikli pásy cca 70 - 80 cm široké. Voda se tam skoro vůbec netlačila, z čeho jsme měli strach, takže úleva.

Reklama

20. 10. 2010 po nočním dešti jsme dorazili na místo se strachem kolik vody bude v pásech, ale žádná hrůza nás nečekala. Trochu jsme to vyčerpali, položili jsme zemnící drát a čekali na první várku betonu. Měli dorazit kolem 10 hodiny dopoledne, dočkali jsme se až skoro ve 14 hodin. Dost nám to nabouralo časový plán, ale další dva dorazili hned v zápětí. Během čekání jsme naházeli dovezené kamení abychom trohu ušetřili betonu. Vylito bylo kolem 16 hodiny, celkme jsme tam nalili 27 kubíků betonu, teď nám nezbývalo nic jiného než čekat než to trochu přischne, aby jsme mohli položit první řadu presbetonu. Začali jsme si chystat světla, už nám bylo jasné že budem dělat do tmy. Neměli jsme na výběr, kdybychom to nepoložili do měkého betonu, tak bychom to museli přizdívat, a to jsme nechtěli.

Byli jsem promrzlí až na kost, ale za svitu měsíčku a s 500W halogenen jsme měli v 22:00 hotovo

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Eva
David a Eva (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama