Ztracené bednění

Autor: Libor a Maruška (50 příspěvků)
11. 9. 2010
0 komentářů
Ztracené bednění
Příspěvek stavebníka
Červen – Červenec 2010 Hned po zalití jsem se jal obvolávat a objíždět stavebniny. Po drobných peripetiích jsem objednal Neico 40 ze Slaného – celkem 24 palet. Bohužel ale dodání mělo být až za 3 dny.

Tak jsem na doporučení zedníka ze sousední parcely domluvil přivezení 6 palet odtahovkou s rukou. A pomalu jsme začali zakládat první řadu. Díky svažitému terénu je po obvodu naskládáno 3 až 5 řad bednění. Do každé řady jsem vkládal roxory průměru 8mm a to i do příček – dozor říkal, že roxory stačilo dát jen ob jednu řadu a do příček vůbec. To mě docela překvapilo, ale já si stejně myslím, že by to mělo být pořádně vyztužené.

Také jsem usadil a obetonoval vodoměrnou šachtu a nechal osadit vodoměr. Jen pro zajímavost – v uplynulém deštivém období sousedovi šachta vyplavala cca 30cm nad povrch (nyní už ji má také obetonovanou).

Nakonec jsem připravil prostup kanalizace příčkou a zašaloval jsem rohy stavby. Objednal jsem mix na 9.7.2010 – opět stejného řidiče. Hned jak přijel, tak zaklel, že jsme použili Neico bednění. Prý není tak kvalitní jako třeba Best a hodně praská. Až na povolení bednění v jednom rohu a prasknutí jedné tvárnice bednění proběhlo vše v pohodě. Poškozené místo jsme hned ucpali a vylitý beton naházeli zpět do bednění, takže žádný velký problém. Řidič mi jen tak pro představu říkal, že nedávno na jeden zátah zaléval stěnu z bednění od Bestu vysokou 3m. To už asi trochu o kvalitě vypovídá.

Reklama

Do bednění padlo 15 kubíků betonu B20.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Libor a Maruška
Libor a Maruška (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací