Příprava a betonování základových pasů

Autor: Libor a Maruška (50 příspěvků)
10. 9. 2010
0 komentářů
Příprava a betonování základových pasů
Příspěvek stavebníka
Červen 2010- Když základy jakžtakž vyschly, tak jsme se pustili do začištění stěn základů a vyházení napadaného jílu. Pro jistotu jsme základy i trochu prohloubily na nepromáčený podklad. Nakonec to bylo za den ve dvou lidech hotové.

Na dno jsme nasypali a uhutnili malou vrstvu štěrku, položili jsme zemnící pásek a spoje natřeli gumoasfaltem. Nakonec jsme připravili prostupy na vodu, elektriku a vykolíkovali jsme výšku budoucí hladiny betonu.

Hned další den 22.6.2010 jsme základy s kamarádem odlili. Naše parcela je v mírném svahu a tak bylo nutné udělat v základech několik „schodů“. Takže vždycky když odjel mix a čekali jsme na další, připravili jsme překližkové desky na zašalování „schodu“.

Řidič mixu byl fakt skvělý maník. Dotazy typu „tak kam to chcete šéfe“ byly spíš jen takový folklór. Sám věděl kdy už je potřeba zašíbovat jinam nebo se jinak natočit případně beton trochu naředit apod. Ušetřil nám mnoho dřiny s „pádlováním“ betonu. Fakt super.

Reklama

Na lití betonu pod nosné příčky jsem vyrobil jednoduché korýtko ze čtyř prken a starého lina a fungovalo skvěle i později při lití bednění a desky.

Do rohů v pásech a napojení příček jsme naházeli nějaké zbytky kari sítí a do pasů jsme po zavadnutí napíchali cca po 1-1,5m roxory průměru 10mm. Do pásů a základu pod komín padlo 18 kubíků betonu B20.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Libor a Maruška
Libor a Maruška (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací