Bagrování základů

Autor: Tomáš a Péťa (12 příspěvků)
2. 6. 2010
4 komentáře
Bagrování základů
Příspěvek stavebníka
Dne 23.5 2010 byl na 16 hodinu domluveny bagr na vykopáni základu. Chlapík volá, že přijede o hodinu dříve což mi vyhovuje. Volám tedy traktor, který bude odvážet vykopanou zeminu na 15hod. JCB je na místě přesně.

Kopat se začíná ve tři hodiny a jede se celou dobu bez zastaveni.

Dlouho jsem se rozmýšlel jestli udělat výkop 40cm lžící na ušetření betonu ale nakonec je rozhodnuto. Budeme kopat 60cm obvodové zdi a vnitřní nosne 40cm podle projektu. Pán je hodně šikovný, tak to jde pěkně od ruky  Nevěřil bych jak dobře dokáže s velkou lžicí udělat díru pro komín. Rovnou za ním chodím a čistíme výkop.

Nejdříve jsme si mysleli,že co nestihneme, uděláme následující den v sobotu. Kouknu na hodiny  je sedm a před námi posledních pár metru. V 19:30 hotovo asi 75m výkopu. No to byla teda rychlost

Reklama

Druhý den 24.5.2010 jedu na parcelu sám s pejskama , jelikož přítelkyně musí být v práci. Náplň dne: odvozit kameny do baráčku aby se při betonování mohli házet rovnou do základu! Ze začátku pohoda, řikám si mám na to celý den. Po chvilce přichází na pomoc švagr. Paráda! Ted to půjde jednou tak rychleji. Ke konci toho mám ale už plný kecky! Kolem třetí hodiny skoro hotovo a na pomoc přijíždí přítelkyně s další posilou 

Na práci jsou natěšený a tak začínám nadělovat  Doděláváme čištění výkopu a natahuju zemnící pásek.V životě jsem to nedělal ale postup je takový jak mě vede rozum! No nic začínám být unavený a po dohodě se balíme a jedeme domů. Zítra je taky den! Druhý den dávám spojky na zemnící pásek,které potom natíram penetraci.Připravuju prostupy na vodu odpady a el. Na večer se griluje a potom hurá domu.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tomáš a Péťa
Tomáš a Péťa (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací