Pokládání ztraceného bednění a betonáž

Autor: Víťa a Káťa (15 příspěvků)
10. 12. 2009
0 komentářů
Pokládání ztraceného bednění a betonáž
Příspěvek stavebníka
Objednali jsme si 220 Ks TRITREGŮ (ztraceného bednění)a za pár dnů nám  auto s ramenem složilo  ztracené bednění na pozemek.  Stále panovali  horké letní dny a proto se moc  makat nedalo.  Za pár dnů už ale bylo lépe, tak jsme rozložili ztracené bednění na zabetonované pasy a cca  dvacet ks nám pochybělo. 

Byla to práce náročná – jedna tvárnice není zrovna nejlehčí. Hned druhý den jsme dovezli zbytek ztraceného bednění , štěrk,  cement , abychom mohli bednění zalít betonem.  Instalatér nám položil do základů dle projektové dokumentace odpady a s partou kamarádů jsme se pustili do míchání a zalévání ztraceného bednění . Hned po vytvrdnutí betonu jsme rozházeli hlínu v základech tu  jsme udusali tzv.  „žábou“.  Další postup byl ten, že jsme si nechali dovést strusku. Tatra, která strusku dovezla nám ji složila přímo do základové desky. Strusku jsme rozházeli a opět udusali. 

Na takto struskou vyrovnanou základovou desku jsme rozložili KARI SÍTA – použil jsem dle projektanta síta 15X15cm. Síta jsme zadrátovali dohromady a základovou desku jsme obednili přesně do váhy.  Následují den přijel domíchávač a základová deska byla na světě. Za pár dnů po betonování jsem základovou desku odbednil a přivedl přívodní kabeláž do míst, kde bude domovní rozvaděč. V těchto místech mám zatím stavební rozvaděč , ze kterého elektřinu odebíráme.

Koncem září  jsem ještě přemístil bránu a opravil plot, aby nikoho nežádoucího naše stavba nelákala.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Víťa a Káťa
Víťa a Káťa (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama