Kopání a betonování základových pasů

Autor: Víťa a Káťa (15 příspěvků)
3. 12. 2009
0 komentářů
Kopání a betonování základových pasů
Příspěvek stavebníka
Začátkem července 2009 jsem se pustil do díla. Nejdříve jsem zlikvidoval bránu a část plotu, aby se na náš pozemek dostal bagr a později i domíchávač. Objednal jsem si bagr na shrnutí ornice a hrubé vykopání základových pasů.  Bagr přijel na čas, shrnul ornici a vykopal za 4 hodiny pasy.

Na pozemku nám navíc leželo několik panelů o velikosti 1,5x2m, tak jsme se rozhodli použít je do základů. Pro bagr to nebyl žádný problém.  Pronájem bagru nás vyšel na 4 500Kč. Pasy jsem si nechal vyhloubit jen 400 cm široké a zbytek už jsem dokopával s kamarádem ručně. Pasy jsou potom vykopané přesněji a na čisto – ušetří se tak beton a navíc, bagr mnohdy nadělá více škody než užitku.

Po vykopání a vyčištění základových pasů jsme roztáhli po celém výkopu zemnící pásovinu FeZn. V místech, kde bude sveden ze střechy do země hromosvod, jsme pásovinu z výkopu vyvedli na povrch  (na těchto místech jsem už  raději použil  kulatinu pro lepší napojení na svod viz. foto). FeZn jsem vyvedl na povrch také v místě domovního rozvaděče a vývodu kabeláže z domu. Vše je nutno pořádně propojit spojkami.

Do budoucí základové desky jsme přesně umístili vodovodní přípojku a průchodku na přívodní kabel. Po obvodu vykopaných pasů jsem si připravil betonové kostky, které mi ušetří nějaký ten kubík betonu. Před betonováním jsem si připravil roxory 1,5m dlouhé, které při betonování do pasů co půl metru napícháme.  A teď už je nutno čekat jen na dobré počasí.:-)

Reklama

13.7.2009 - konečně vyšlo počasí a na podruhé domluvené betonování  proběhlo  na jedničku. Do základových pasů se vešlo 14 m3 betonu (30000Kč). Betonování trvalo cca 3,5 hod. Do betonu jsme napíchali připravené roxory a můžeme za pár dní  klást ztracené bednění – TRI TREG.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Víťa a Káťa
Víťa a Káťa (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama