Vytyčení a základy

Autor: Míša a Honza (9 příspěvků)
6. 10. 2009
0 komentářů
Vytyčení a základy
Příspěvek stavebníka
Poté, co nám bylo doručeno stavební povolení, se začalo se zaměřením.Na druhý den byl povolán bagr na skrývku. (3.5.09) Poté byl povolán stavební dozor na zaměření obvodových a vnitřních pasů. Po třech hodinách nezdarů stavební dozor usoudil, že musí vše rozměřit znovu, ale to až další den.

Tudíž jsme usoudili, že si to zaměříme sami. Vždyť je to jen matematika a trochu logického myšlení. Byl to záhul, ale povedlo se… Na druhý den se dozor odvolal (a další měsíc dostal „padáka“). Zaměřeno bylo, ale počasí nepřálo a tak výkop základu začal až 6.června. Následovalo vyčištění výkopu,položeni vrstvy geotextilie a štěrku a nakonec zemnicí pásek.

Samotné lití bylo dohodnuté na středu, ale dle předpovědí se měla přehnat lokální bouřka a tak nám velice vstříc vyšla betonárka a s betonováním se začalo již v úterý (tímto děkujeme betonárce ještě jednou).

Po prvním mixu přišla průtrž (viz foto). V dešti by problém nebyl, ale při bouřce se nesmí ruka používat,tak jsme nemohli „navigovat“ přesné zalití pasů… což byl pro osazení první řady ZB docela velký problém… Až na promoklé dvoje oblečení, plné holínky bahna a vody, to docela vyšlo. Kdyby se nelilo ten den pasy by se zbořily a šli bychom si koupit byt v paneláku.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míša a Honza
Míša a Honza (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama