Základy a základová deska

Autor: Lukáš a Iva (3 příspěvky)
Kategorie: Základy a deska
9. 7. 2009
0 komentářů
Základy a základová deska
Příspěvek stavebníka
Stavební povolení jsme dostali 13.3.09. Ihned jsme chtěli začít stavět a tak jsme 21.3. vyměřili místo kde chceme aby dům stál. Celý obvod domu se vysypal bílým pískem a také místo kde bude stát nosná zeď i komín se schodištěm. Přes týden jsme sehnali kameny které padnou do pasů a 27.3 jsme poprvé kopli. 

Hned následující den jsme zalili pasy betonem který byl objednán v betonárce. Při lití betonu do vykopaných pasů jsme museli beton roztahávat hráběmi a lopatami po celé ploše. Mezi otočením mixu pro další beton jsme házeli kameny a ušlapávali je.

Hned v podělí 30.3. se vyměřili zdi a začalo se zdít. Jelikož jsme dům chtěli vyvýšit položili jsme na pasy 2 řady ztraceného bednění a dvě řady KB bloků, nechali jsme udělat odpady a vnitřek základové desky se zavezl sutí a kameny ze starého baráku a na to jsme ještě dali asi 15cm štěrku, každá vrstva se pěchovalo žábou. Po pěti dnech byly základy připraveny na zalití základové desky.Na celé základy i deskou nám padlo cca 40 kubíků betonu + kameny.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lukáš a Iva (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama