Nákup elektromateriálu ve Stavebninách DEK

Autor: Tereza Malinová (119 příspěvků)
20. 12. 2018
0 komentářů
Redakční článek
Elektromateriál pro stavbu či rekonstrukci rodinného domu musíme nakoupit již při budování základů. Na jaké položky je nutné myslet a kde nakoupit kompletní elektro?

Před zahájením stavby si většina z nás dělá nákupní seznam. Jaké věci z oblasti elektroinstalačního materiálu bych si na něj měl napsat mi doporučil Lukáš Vojta, obchodní manažer Stavebnin DEK.

"Na elektroinstalaci je třeba myslet již před začátkem výstavby základů. Do nich je potřeba umístit kvalitní uzemnění, přívodní kabel a prostup pro přívodní kabel z elektroměrového pilíře."

Hrubá stavba a řezání drážek pro kabely

Po vyzdění hrubé stavby a všech vnitřních příček, se můžete pustit do řezání drážek pro kabely a vyřezávání otvorů pro krabičky. Pro světla se standartně používají kabely typu CYKY-J 3x1.5 RE a pro zásuvkové obvody kabely CYKY-J 3x2.5 RE.

Reklama

Nově kompletní sortiment pro domovní elektroinstalaci

Když jsem ve vzorovém domě Svépomocí ŽIVĚ dělal elektroinstalace, musel jsem jezdit nakupovat do specializovaných prodejen, což byla zbytečná komplikace. „Ano, to je již minulostí. Zjistili jsme, že tento problém řeší mnoho stavebníků, proto jsme do naší nabídky zařadili i kompletní sortiment pro domovní elektroinstalaci: jako jsou kabely a krabičky, ale také vypínače a zásuvky, rozvodnice, jističe, kompletní hromosvody a svítidla.

Nákup elektromateriálu ve Stavebninách DEK

V DEKU zapůjčíte již i rypadla a plošiny

K elektroinstalaci je ale potřeba také profesionální nářadí, které si lze zapůjčit téměř na každé pobočce Stavebnin DEK. Drážkovačka, průmyslový vysavač, vrtací kladivo v kombinaci s korunkou, to vše je k dispozici.

Reklama
Nákup elektromateriálu ve Stavebninách DEK

V sortimentu půjčovny jsou také nově rypadla, která mohou posloužit k vykopání rýhy přívodního kabelu nebo plošiny při elektroinstalaci ve výškách.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tereza Malinová
Tereza Malinová (119 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací