Změkčovače vody AQUASOFTENER

Autor: EuroClean (6 příspěvků)
22. 4. 2016
0 komentářů
Změkčovače vody AQUASOFTENER
Komerční
Tvrdá voda se vyskytuje až ve dvou třetinách domácností a ne každý si uvědomuje, co vše způsobuje. Tvrdost vody je dána obsahem v ní rozpuštěných minerálů, jakými jsou zejména vápník a hořčík. Tyto prvky jsou nezbytné pro kvalitní vývoj kostí a zubů (působí na jejich tvorbu a udržování), napomáhají k pravidelné srdeční činnosti a krevnímu oběhu a ke správné činnosti nervů a svalů. Velké množství těchto minerálů naše tělo přijímá i z potravin. Jenže i zde platí přísloví, že všeho moc škodí a velmi tvrdá voda (5 mmol/l a více) může být rizikovým faktorem pro vznik některých chorob, jako jsou žlučové kameny, močové kameny nebo artróza.
Změkčovače vody AQUASOFTENER

Problém tvrdé vody

Ve většině případů tvrdá voda nepřináší ze zdravotního hlediska žádný problém. Je ale velmi nákladná pro chod domácnosti, protože způsobuje usazování minerálů a vznik vodního kamene v domovních rozvodech a ve spotřebičích.

Tvrdá voda snižuje efektivitu pracích prostředků, kterých pak musíme používat více a prádlo v nich vyprané je hrubší. A vodní kámen dokáže poškodit pračku, myčku, kávovar, zvlhčovač, sušičku i vodovodní baterie.

Největší škody však vodní kámen napáchá v topném systému, kde kvůli postupnému zanášení potrubí může dojít ke snížení výkonu topení až o 40 %.                   

Princip zařízení

AQUASOFTENER pracuje na principu tzv. iontové výměny, kdy tvrdá voda prochází speciální filtrační směsí, která na sebe naváže ionty vápníku a hořčíku a místo nich uvolní nezávadný sodík. Tento princip je nejefektivnější a nejpoužívanější formou změkčení vody v domácnostech.

Údržba a náklady úpravny vody

Celá údržba úpravny vody spočívá pouze v doplňování regenerační soli, ze které se vytváří solný roztok, jímž zařízení regeneruje filtrační směs a vyplachuje z ní do odpadu látky způsobující tvrdost vody. 

Samotná změkčovací směs vydrží v závislosti na vstupní tvrdosti vody až 10 let.

Jaké je tedy optimální řešení?

Abychom předešli problémům způsobeným tvrdou vodu, můžeme použít změkčovač vody s nastavitelnou výstupní tvrdostí, což nabízí domácí změkčovač vody AQUASOFTENER.

Změkčovače vody AQUASOFTENER

Další principy změkčení vody

Na principu iontové výměny lze z vody odstranit také železo, mangan a jiné těžké kovy nebo například dusičnany.

Změkčovače vody AQUASOFTENER
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
EuroClean (6 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://euroclean.cz/+420 224 811 900
Lidická 1348, 252 63 Roztoky
Poslat poptávku