Dokončení hrubé uzavřené stavby a pokračování pod naší taktovkou

Autor: Joflx (3 příspěvky)
18. 1. 2015
4 komentáře
Dokončení hrubé uzavřené stavby a pokračování pod naší taktovkou
Příspěvek stavebníka
Po dokončení hrubé stavby nás trochu zlobilo počasí, stále pršelo, a jelikož nebyla stavba uzavřena, byla ještě bez krovů a střechy, nezbývalo než nakoupit velká rýžová košťata a vymetat vodu z přízemí - a že jí nebylo málo :-) .

Jakmile se počasí trochu umoudřilo, tesaři nastoupili na krovy. Za pár dnů byl krov hotov a poté se usadil komín k našemu krbu. Následně se přivezly střešní tašky a začala se pokládat střecha (byla to pro nás úleva, už jsme nemuseli stále donekonečna vymetat vodu).

Ještě než byla střecha komplet hotova, byla namontována okna a vchodové dveře domu. Poté byl domluven termín předání hrubé uzavřené stavby a my se připravovali na další fázi stavby. Ještě před převzetím hrubé uzavřené stavby od DJT jsme se sešli s naším technickým dozorem, prošli společně celý dům a hledali případné závady či nedostatky. Obávali jsme se, aby závad nebylo hodně, ale byli jsme velmi mile překvapeni - nějaké nedostatky se vždy naleznou, ale toto byly opravdu jen drobnosti (nedovařená část hydroizolace u schodů a chybějící přesahy mezi jednotlivými vrstvami hydroizolace - s měřením radonu bylo stanoveno i protiradonové opatření, které požadovalo jednu vrstvu hydroizolace, ale po poradě s naším technickým dozorem stavby jsme se rozhodli dát vrstvy dvě). Tyto drobné nedodělky byly do předání stavby vyřešeny.

A tak nastal poslední, 55. den stavby se společností Dům jedním tahem.  S p. Hoškem jsme prošli celou stavbu, udělali zápis do předávacího protokolu i stavebního deníku a byly nám předány klíče od domu a my jsme se mohli vrhnout na další fázi stavby.

Reklama

Penetrace, hydroizolace, eletro, voda, kanalizace, topení a podlaha Po předání stavby od DJT jsme nelenili a hned se pustili do práce. Objednali jsme materiál na zateplení soklu, drenážní systém kolem domu (nopová fólie, trubky atd.), penetraci a hydroizolaci na základovou desku. Pro penetraci jsme použili nátěr PENETRAL ALP. Pro hydroizolaci jsme použili GLASTEK 40 SPECIAL MINERAL (po naší zkušenosti bychom doporučovali ke zvážení, zda penetraci a hydroizolaci provést ještě v průběhu hrubé stavby, tedy před instalací oken a dveří - ať již svépomocí či společností Dům jedním tahem).

Po penetraci a hydroizolaci jsme provedli izolaci soklové části domu kvůli následné realizaci drenážního systému. Poté se v domě prováděly rozvody vody a kanalizace.

Paralelně s tímto se prováděla elektroinstalace kvůli následné realizaci podlahového topení (pokládka podlahového EPS, rozvody podlahového topení a lití anhydridu). Mezitím jsem v domě dodělával otvory pro rozvody elektra a zásuvky, které nebyly zahrnuty v projektu (teprve až po prohlídce hrubé stavby jsme měli úplně jasno, kde jaký nábytek bude usazen, čímž jsme pak museli trochu pozměnit/doplnit nějaké zásuvky). Při rozvodech elektroinstalace jsme narazili na problém - některé osazené krabice pro dvojzásuvky byly malé (byly použity krabice pro jednozásuvky). Vše jsme zdokumentovali pro DJT a domluvili se s elektrikáři, že tyto zásuvky přesekají (abychom ušetřili čas a mohli se soustředit na přípravu následné etapy). Reklamace špatně osazených krabic pro dvojzásuvky byla společností DJT prověřena, uznána a vyřešena.

Dále bylo nutné vybudovat tlakovou kanalizaci a inženýrské sítě pro vodu a kanalizaci do domu. Firma realizující kanalizaci nám napojila i veřejný vodovod až do domu a pomohla s drenážním systémem. Všechny tyto práce (elektro, tlaková kanalizace a drenážní systém) byly hotovy za pouhé 4dny.

Reklama

Poté se již mohlo realizovat podlahové vytápění. Po poradě s realizující firmou Eurosystémy a s naším technickým dozorem jsme jako skladbu podlahového EPS zvolili:

  • 1.NP - EPS 100Z  tloušťky 3cm + 5cm
  • 2.NP- EPS 100Z tloušťky 3cm a kročejový EPS také tloušťky 3cm (pro uchycení rozvodů podlahového topení bylo nutné na kročejový EPS položit EPS 100Z tl.3cm)

Podlahové vytápění bylo hotové za 4 dny a nám nezbývalo, než čekat na další týden, kdy bude vylita anhydritová podlaha. Ale alespoň jsme měli čas a mohli dohodnout řemeslníky na další etapu stavby – vnitřní štuky, pochozí půda včetně osazení půdních schodů, zateplení podkroví včetně instalace SDK, zateplení domu včetně fasádního nátěru a podbití střechy palubkami.

Reklama

V dohodnutý termín přijela firma na zalití podlahy – cca za 3 hod. bylo hotovo. Po 48 hod. od vylití byla podlaha pochozí a mohlo se začít větrat, po 14 dnech jsme mohli podlahu plně zatížit a začít pracovat. Více fotek ze stavby na našem webu www.flekovi.eu

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama