Voda, plyn, topení

Autor: Pája a Kačka (20 příspěvků)
15. 2. 2012
2 komentáře
Voda, plyn, topení
Příspěvek stavebníka
Prosinec 2011. Nadešel čas adventu a protože počasí se tvářilo stále vlídně, pustili jsme se ještě do rozvodů vody, plynu a topení.

Nejdříve jsme zašli do kuchyňského studia, aby nám udělali projekt kuchyně a my věděli, kudy nám povede voda. Také jsme se rozhodli udělat dvojí rozvody vody, na pitnou a užitkovou vodu.

Pitná voda by měla být napojena na vodovodní řád a užitková voda na vrtanou studnu. Přepínání máme umístěno na samostatném WC, které slouží i jako technická místnost s budoucím plynovým kotlem.

I přes dnešní velkou oblíbenost podlahového topení, jsme se rozhodli dům vytápět klasickými radiátory a podlahové topení budeme mít pouze v koupelně, kde ho využijeme nejvíce. Kromě radiátorů budeme ještě vytápět krbovými kamny umístěnými v obývacím pokoji.

Reklama

Rozvody máme udělané klasicky, vnitřní vodovod z plastového potrubí, ústřední vytápění z měděného potrubí. Už to vypadalo, že rozvody naše práce v roce 2011 končí, ale ještě jsme stihli poslední adventní víkend natahat část hrubé elektriky, ale o tom článek až bude elektrika dokončena.

Náklady

Název položkyCena
Ústřední vytápění - podlahový systém
6 500 Kč
Ústřední vytápění – armatury
6 300 Kč
Ústřední vytápění – potrubí
29 300 Kč
Vnitřní vodovod
17 900 Kč
Vnitřní kanalizace
6 900 Kč
Celkem66 900 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pája a Kačka
Pája a Kačka (20 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací