Podlahové topení

Autor: Josef a Gábina (16 příspěvků)
23. 8. 2011
5 komentářů
Podlahové topení
Příspěvek stavebníka
Po nalepení izolace přijela firma na podlahové topení. Prvně jsme uvažovali o odporovém elektrickém topení,ale nakonec zvítězilo teplovodní, které bude v celém domě. Jejich první návšteva byla před omítkama.To vysekali 2 díry, asi metr krát metr, kde budou umístěny rozdělovače. Jedna bude dole v technické místnosti, a druhá v podkroví na WC.

Potom nachystali trubky na elektrokotel a trubky na solární panely. Ty zatím dávat nebudeme, ale chtěli jsme to nachystat pro případ, kdyby šla cena za panely dolů nebo obnovili dotace. Jinak by se nám to nevyplatilo.

Podruhé dojeli, až byly hotové omítky a nalepená izolace. Na podlahy v přízemí i v podkroví naskládali polystyren a po obvodu kolem všech stěn dali diletační pásek. Potom na polystyren položili termofolii a rovnoměrně uchytávali teplovodní ohebné trubky. Další týden si měli přivézt silo, a tak my jsme zatím přes víkend udělali šalung na krb a na schody.Na vanu a sprchový kout jsme ho nemuseli dělat,tam si to pak zapřeli sami.

V úterý si dovezli silo, a ve středu zalili podlahy anhydritem. Zhruba za 3 hodiny to měli hotové. Při odjezdu nám řekli, že nesmíme 2 dny dům vůbec otevírat, aby se tam nedostal průvan. Za dva dny můžeme po podlahách chodit, ale nepoužívat žebříky apod. Firma dojede ještě jednou - namontovat elektrokotel a vše zprovoznit!

Reklama

Zhruba tři týdny bude anhydrit schnout.... .a tak,by mohlo být chvílu volno, ne!

Omyl, když se nemůže dělat vevnitř - jde se ven! A tak jdeme nakoupit extrudovaný polystyren šest cm a jdeme po obvodu domu lepit zateplení-sokl. Sahá asi 30 cm nad rám vchodových dveří.Bylo zhruba potřeba 21 tabulí polystyrenu po 150,- Kč = 3 150,- Kč + lepidlo.

Náklady

Název položkyCena
21 tabulí polystyrenu
3 150 Kč
Celkem3 150 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Josef a Gábina
Josef a Gábina (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama