Rozvody elektra, vody a odpadů

Rozvody elektra, vody a odpadů
Příspěvek stavebníka
Po montáži oken, jsme je co nejdříve podezdili, aby nedošlo k deformaci rámu oken.Poté jsme se pustili do vysekávání drážek pro elektrokabely a vodu s odpady. Šlo to celkem rychle.

Kabely na světla jsme vedly od vypínače směrem ke stropu, kam jsme na vazníky přidělali plastová (sběrná) koryta, aby byly kabely hezky pohromadě a vedli je do garáže do rozvaděče. Kabely k osvětlení místnosti jsme dávali do tzv.husích plast.krků. Zásuvkové kabely jsme vedli po zemi při zdi.Všechny kabely jsme ve zdi řádně zamaltovali.

Když byl rozvod elektra hotov pustili jsme se do tavení trubek na vodu, jelikož jsme hlavní rozvod vody do kuchyně, technické místnosti a koupelen vyřešili již v základové desce, odpadlo nám tím pracné vysekávání drážek pro vodu po celém RD a bylo tedy potřeba pouze dotáhnou vodu na námi zvolené místo v místnosti spolu s trubkami na odpad. Rozhodli jsme se pro vestavěné moduly WC a tak jsme tyto moduly zakoupili a zazdili, aby je bylo možné ihned zapojit a při omítání zdiva začistit.

Vše nám trvalo asi týden a teď huráá do omítání a štukování :-)

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Celkové výdaje bez vypínačů a jističů jsou
51 100 Kč
Celkem51 100 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jiří s Lenkou Zuzankou a Adámkem (29 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací