Humanic Houses - Rozpočet a plocha

Autor: LubosG (7 příspěvků)
8. 7. 2020
0 komentářů
Humanic Houses - Rozpočet a plocha
Příspěvek stavebníka
Jaký je rozpočet na takovou stavbu v Něměcku? Vyšlo by to v ČR na podobné peníze?

Doufám, že to vyjde na podobné peníze jako v ČR, ale to záleží opravdu na člověku a výběru materiálů. Můj dům je trochu složitější než takzvaný krabicový dům. Má totiž zakulacené stěny a na jejich stavbě člověk stráví dvakrát víc času. Můj rozpočet bude doufám pod 200 tisíc Euro (5.000.000 Kč), a to i s pozemkem a náčiním. Bude to jen díky tomu, že skoro všechno budu stavět svépomocí. I návrh byl můj.

Cena materiálu je v Německu podobná, ale práce stojí 2x víc než v Česku. Okna jsem objednal z Polska, v Německu by stála 2x tolik. Schody z Ytongu jsou v Německu 2x dražší než u české firmy Ytong, ale mé schody jsou složitější, s různými úhly kvůli vytočení, a proto jsem se rozhodl si je vylít sám ze železobetonu.

Druhé schody z 1. do 2. podlaží budou dřevěné. Plocha samotného domu bez chodníků a terasy včetně plochy stěn činí 85 m2, ale protože dům má 3 podlaží, tak bude užitná plocha bez ložií a stěn zhruba 200 m2. Plocha střechy má kolem 70 m2. Terasa před tváří domu bude zabírat velkou plochu a bude se podobat svou bílou barvou královskému hermelínu.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
LubosG
LubosG (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací