Koupě pozemku + projekt domu

Autor: M+O (1 příspěvek)
14. 11. 2019
2 komentáře
Koupě pozemku + projekt domu
Příspěvek stavebníka
Baráček byl vždy mým snem. Řada lidí, včetně mé rodiny, mě odrazovala od mého snu kvůli mému nízkému věku.

Koupila jsem si byt v krajském městě a po dvou letech bydlení ve vlastním bytečku jsem se rozhodla, že takhle tedy ne. Přes odpor známých a částečně i rodiny jsem přemluvila přítele a začali jsme hledat vhodnou parcelu.

Co by měla parcela obsahovat a jaká by měla být?

V první řadě jsme se zaměřili na to, aby parcela ležela maximálně 20 km od našeho krajského města, kde s přítelem oba pracujeme. Dále, aby byla zasíťovaná elektrika + voda. Velikostně jsme chtěli nad 500 m2. Hlavní roli hráli peníze, protože přítel má hodně málo našetřeno, já kupovala před rokem a půl byt, takže našetřeno jsem měla také málo.  Nakonec jsme nalezli krásný pozemek na okraji vesničky, kompletně zasíťovaný, 736 m2 velký, 18 km daleko od krajského města, a to pouze za 1 100 000 Kč. Za takové peníze v naší lokalitě je to rarita. Jednali jsme velice rychle. Tento pozemek se objevil na realitním portále v pátek odpoledne, v pondělí dopoledne jsme obvolali starostu + stavební úřad a informovali se, jestli na pozemku není nějaká překážka či jiný fakt, který by nás mohl zaskočit. Zjistili jsme, že pozemek je naprosto "čistý", a tak v pondělí odpoledne jsem volala realitce. V úterý jsme již podepisovali rezervační smlouvu. Jediné, čeho jsem se bála, bylo, že prodej pozemku měla na starosti jedna velká realitní kancelář, se kterou jsem měla doposud velmi špatné zkušenosti. Ovšem tentokrát vše dobře klapno. Zažádali jsme si o hypoteční úvěr. Vše šlo bez problémů, a tak do měsíce jsme podepisovali kupní smlouvu. Zatím šlo vše velmi hladce. 

Projekt domu

Na řadu přišel projekt domu. Měla jsem již vytipovaného projektanta na základě výborných zkušeností. Jelikož náš pozemek je "dlouhá nudle" 15 m x 50 m, měli jsme značně ztížený výběr domečku. Chtěli jsme za každou cenu přízemní dům 4kk a co možná nejmenší, abychom ušetřili na energiích + aby stavba domu nás vyšla levně. Jelikož já pracuji ve školství a přítel také v polo státním podniku, museli jsme se smířit s tím, že baráček bude menší. Nakonec jsme se rozhodli pro baráček 12 m x 8 m. Stavět jsme chtěli z Ytongu bez zateplení. Přemýšleli jsme nad šířkou tvárnic 375 mm, ale nakonec jsme dali na projektantův názor a budeme stavět z 450 mm. Největší rozhodování přišlo ohledně vytápění. Chceme topit elektrokotlem, ale velmi jsme váhali mezi podlahovým topením a radiátory. Nakonec jsme se rozhodli pro radiátory. Baráček jsme dali na papíře nějak dohromady. Kompletní projektovou dokumentaci jsme měli za měsíc a půl. A pak přišlo na řadu stavební povolení...

Reklama

Náklady

Název položkyCena
ČEZ osazení pilířku + poplatky za připojení
17 500 Kč
Návrh na vklad do katastru
1 000 Kč
Projekt ČOV
8 000 Kč
Projektová dokumentace
58 000 Kč
Radon + hydrogeologie
6 300 Kč
Koupě pozemku
1 100 000 Kč
Celkem1 190 800 Kč

Galerie

Koupě pozemku + projekt domuKoupě pozemku + projekt domu
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama