Proč jsme se rozhodli stavět domeček?

Autor: domino (35 příspěvků)
19. 4. 2019
0 komentářů
Proč jsme se rozhodli stavět domeček?
Příspěvek stavebníka

Proč chceme bydlet v domečku, když máme byt, kde nemusíme platit nájem, hypotéku ani žádnou půjčku?

Důvodů je celá řada. Byt má sice své výhody, ale po celkovém zvážení dané situace jsme zjistili, že nevýhod bydlení v bytě je mnohem více...

Jaké nevýhody má bydlení v bytě

Bydlení v bytě na Slovanech v Plzni má určitě z hlediska dostupnosti velkou výhodu, ale ani tento fakt nás nepřesvědčil a rozhodnutí o stavbě domečku již bylo víc než jasné.

Důvodů, ale bylo mnohem více! Každodenní problém číslo jedna, který je psychicky vyčerpávající je parkování. To je kapitola sama o sobě.

Přijedete po práci kolem páté hodiny, přijedete po posilce v osm večer, prostě přijedete na parkoviště a komplet plné, dalších patnáct minut kroužíte kolem bytovky a doufáte, že někdo odjede. Šílenost!

Další mínus pro bydlení v našem bytečku je hlavní silnice. Bohužel ložnici máme nasměrovanou na tuto stranu, takže ruch ulice je naše "ukolébavka", ale vem to čert, na to si člověk zvykne, ale aby toho nebylo málo, tak přímo naproti máme policejní stanici.

A jestli má někdo opravdu nízké IQ pohybující se na hranici idiot / dement, tak jsou to naši strážníci.

Při výjezdu nebo vjezdu na stanici jsou schopný zahoukat a pustit maják...prostě demence! 3 ráno! V ložnici z ničeho nic modrá diskotéka, vy si říkáte UFO a nejednou? Policejní houkačka a vrzající brána...

Ostatní negativa jsou už ty klasické případy typu: mlátící se sousedi, chybějící zahrada, zvířata v bytě, málo prostoru atd atd. To všechno nás vedlo k rozhodnutí, že si postavíme domeček.

Konečně budeme mít zahradu s terasou a nebudeme muset s návštěvou sedět zabednění v bytovce. Zvířata budou venku, takže v domácnosti bude méně "zvířecího bordelu".

Vlastní parkování! Večerní grilování a plácání se na terásce. Velký faktor hrálo i to, že jsme začali řešit rozrůstání rodiny.

V bytě 2+kk prostě nedokážete vymyslet, aby každý prcek měl vlastní pokojík. Jedině, že by přiletěl Copperfieldi nebo Houdini...

Hledání vhodného pozemku

Koupit kus "půdy"... co na tom je hard? Asi všechno! Tato etapa nám zabrala víc než jeden rok! Na začátku nebylo nic, jen rozhodnutí, že do toho půjdeme, během roku se z nás stali mistři v hledání na realitkách, víc než vynikající testeři stránky nahlizenidokn.cuzk.cz a v testu vesniček do 20km od Plzně, bychom prošli na výbornou s hvězdičkou...

V prvé řadě jsme si museli stanovit nějaké priority a limity. Při výběru hrály roli peníze a lokalita. Chtěli jsem mít pozemek někde blízko Plzně, ideálně v Plzni a pokud možno blízko dálnice. Nejvíce se nám líbila vesnička Ejpovice.

To pro nás bylo top místo a když se tam jednou objevil zajímavý pozemek, tak jsme neváhali ani minutu, bohužel paní si nakonec prodej rozmyslela. Během našeho vybírání jsme projeli Plzeň, Losinou, Nebílovy, Rokycany, Ejpovice, Kyšice, Útušice, Litice, Valchu (tam se hodně líbilo Terezce a jednu chvilku to vypadlo, že už máme vybráno), Starý Plzenec...nooo prostě hodně hodně míst.

Reklama

Pojďme se podívat na nějaká čísla

  • Prosezených hodin u PC: cca 200h

  • Odeslaných dopisů: cca 5

  • Odeslaných e-mailů cca 30

  • Ujetých km !neskutečně!

  • Uťapaných km mraky!

Nakonec po vysilujícím a dlouhém boji jsme vybrali Rokycany, kde vznikl nový satelit na okraji města.

Pozemek jsme si zarezervovali a čekali na prodej, který se měl uskutečnit na podzim 2017. Takže jsme měli ještě cca půl rok, během kterého jsme pořád hledali pozemek v Ejpovicích.

Nakonec se nic nenašlo a v zimě 2018 jsme koupili náš pozemek. Těsně před koupí jsme ještě vyměnili pozemek za sousední, z důvodů lepší dispozice vjezdu. Máme kus pole :)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
domino
domino (35 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama