Pozemek, přípojky a projekt

Autor: ArnieX (4 příspěvky)
Kategorie: Projekt domu
8. 11. 2017
2 komentáře
Pozemek, přípojky a projekt
Příspěvek stavebníka
A je to tady! Pozemek nám říká pane, 7.11.2017 jsme byli s platností vkladu ke dni 13.10.2017 zapsáni jako vlastníci pozemku. Dovolte mi vám ho krátce v bodech představit a popsat. 

Plocha: 1872m2 Přípojky:

  • Elektrická - vč. plastového elektroměrového sloupku (realizováno jako podmínka koupě ještě původním vlastníkem)
  • Vodovodní - vč. vodoměrné šachty a vodoměru (realizováno jako podmínka koupě ještě původním vlastníkem)
  • Internet - Cetin, více dále v článku
  • Dešťová kanalizace v dosahu pozemku (přepad nádrže na dešťovku)
  • Plynovod na severní hraně pozemku u silnice (nebudeme připojovat)
  • Kanalizace není, odpadní vodu chceme řešit vlastní DČOV když úřady svolí

Pozemek je zároveň takový jakému se pokud jsem to správně pochopil říká ideální pozemek, tj. takový, že vstup do domu a vjezd je možný ze silnice na severní straně a jih/jihozápad je z klidové strany budoucího domu. To se nám přesně podařilo sehnat. Jako bonus budeme mít navíc jen jedny sousedy (moc fajn sousedy jak se ukázalo), to proto, že pozemek je ve tvaru trojúhelníku. Z jedné strany ohraničen ochranným pásmem silnice 3 třídy a z druhé strany ohraničen polní cestou, třetí strana sousedí s dalším stavebním pozemkem, kde sousedi nyní začínají stavět.

Reklama

Projekt

V mezičase se nám podařilo hned po načerpání prostředků z hypotečního úvěru uspořádat schůzku s projektantem panem Ing. Radkem Partikou z Ateliér Partika, podepsali jsme smlouvu o dílo na zhotovení projektu. Na schůzce se nás pan Partika vyptal a pečlivě si zapsal každý detail co bychom si přáli od našeho budoucího domu. Z jakých materiálů jej chceme postavit, v jakém energetickém standardu (nakonec tedy pasiv), kolik poschodí, jakou střechu, jaké vnitřní uspořádání co do druhu a velikosti místností a mnoho dalšího. Nyní s napětím očekáváme první výsledky. Ve správnou dobu se o ně podělíme. Zároveň jsem učinil důležité rozhodnutí, že základovou desku a hrubou stavbu zřejmě tedy budu realizovat svépomocí za asistence zkušeného zedníka. Nějak jsem nabyl dojmu, že je to zřejmě nejjednodušší část co do odborných znalostí.

Blog

Kromě psaní zde na svépomocí jsem se rozhodl založit i blog vlastní, kde bych se chtěl díky větší flexibilitě co do množství obsahu a jeho druhu vyřádit. Zde na svépomocí mám ale v plánu setrvat a dokončit tak stavební putování. Budu se snažit sem dávat spíše obsáhlejší články rekapitulující delší úseky stavby třeba na měsíční bázi, zatímco na blog bych chtěl psát kratší články s větším detailem na jednotlivé fáze. Pokud vás tedy bude blog zajímat, můžete se na něj podívat a zadat si sledování e-mailem aby vám žádný článek neunikl. Blog o stavbě pasivního domu Tím bych dnešní vstup zakončil a příště se podělím snad již s prvními náhledy ze studie domu.

Náklady

Název položkyCena
Spoluúčast na kabelu a chráničce pro připojení Cetin
660 Kč
První záloha na projekt
60 500 Kč
Spoluúčast na vodoměrné šachtě a vodoměru
11 500 Kč
Pozemek
700 000 Kč
Advokátní úschova
4 000 Kč
Návrh na vklad vlastnického práva
1 000 Kč
Návrh na vklad zástavního práva na KN č.2
1 000 Kč
Návrh na vklad zástavního práva na KN č.1
1 000 Kč
Návrh na vklad zástavního práva - hypoteční banka
1 900 Kč
Celkem781 560 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací