Řádně pojištěná domácnost je základ. Neplaťte více, než musíte.

Autor: Klikpojisteni.cz (1 příspěvek)
Kategorie: Financování
31. 10. 2016
0 komentářů
Řádně pojištěná domácnost je základ. Neplaťte více, než musíte.
Příspěvek stavebníka
Na internetu si můžete spočítat pomocí kalkulačky cenu pojištění vaší domácnosti. Do formuláře vyplníte přesné parametry nemovitosti a vaše požadavky. Podívejte se, jak sjednat co nejvýhodněji online pojištění. Zjistěte, na čem ušetříte a na co si dát pozor.

Jak postupovat při sjednávání pojištění?

Nejprve se zaměřte na přesné vyplnění formuláře. Cenu pojistky spočítá online kalkulačka. Musíte jí poskytnout veškeré údaje, aby mohla sumu správně vypočítat. Sjednat pojištění můžete skrze webové rozhraní na počítači nebo na chytrém telefonu. Vyberte si pojištění domácnosti, nemovitosti nebo kombinaci obojího. Vlastníte-li nemovitost, volte komplexní pojištění v podobě obou variant. Stavbu ochráníte pojištěním nemovitosti, vybavení bytu kryje pojištění domácnosti.

Limit pojistného plnění představuje maximální sumu peněz, kterou obdržíte v případě, že se u vás doma něco stane, tedy dojde-li k pojistné události. Limity si vždy zkontrolujte. Limit pojištění elektroniky v domácnosti může být například stanoven na 50 000 Kč nebo 15 % z hodnoty domácnosti. Výše výrazně ovlivňuje cenu pojištění. K pojistce si můžete sjednat širokou škálu připojištění. Například když vám do bytu při silném dešti nateče voda a poškodí jej. Staré pojistky uzavřete znovu na vyšší částku. Vaší domácnosti hrozí podpojištění, tedy stav, kdy jste pojistili vybavení bytu na 300 000 Kč, ale po deseti letech je hodnota vaší domácnosti již 600 000 Kč. Pojišťovna se bude řídit při výplatě vždy částkou, na kterou máte uzavřeno pojištění. Pryč se starými pojistkami.

Při výběru rozsahu pojištění zvažujte potenciální rizika. Klasicky se pojišťuje proti vandalismu, vloupání a krádeži a živelné události, kterou může být požár či vichřice. Specifickou kategorií je pojištění proti povodni, které výrazně zdraží konečnou částku k úhradě. V některých oblastech jej nelze uzavřít. Prostudujte povodňové mapy, kde zjistíte více. Mapa vám ukáže pravděpodobnost povodně u vás doma.

Reklama

Něco navíc

Při uzavření nové pojistky se informujte o pojištění odpovědnosti z občanského života. Některé pojišťovny jej nabízejí zdarma při sjednání nové pojistky. K čemu je to dobré? Kryje náklady vzniklé neúmyslným poškozením majetku třetích osob. Například se může stát, že vyteče pračka a vytopíte sousedy, při zalévání květin omylem shodíte z okna květináč, který na silnici poškodí auto. Platí to také při sportování v Čechách i v zahraničí.

TIP: srovnejte si pojistky domácnosti nezávazně online

Porovnejte pojistky mezi sebou a zvolte pro vás tu nejlepší

Sjednat pojištění online je jednoduché a pohodlné. Vše vyřídíte z domova. Stačí správně vyplnit formulář a vybrat si nejvýhodnější nabídku. Již máte pojistku domácnosti? Uzavřete výhodnější a komplexnější. Porovnání desítek nabídek na pojištění domácnosti je časově náročnou záležitostí. Zkuste stránky klikpojištění.cz, které to udělají za vás.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Klikpojisteni.cz (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama