Projekt, povolení a vodovodní přípojka

Autor: Ondra a Barča (12 příspěvků)
24. 2. 2016
26 komentářů
Projekt, povolení a vodovodní přípojka
Příspěvek stavebníka
Po dlouhé cestě se k nám konečně dostalo povolení ke stavbě. Nejprve jsme si sami vyřídili veškerá povolení a posudky (radon, hydrogeologický posudek kvůli vsakování ČOV, přípojku od ČEZu, přípojku k obecnímu vodovodu, atd…) poté následovalo územní řízení a poté stavební řízení.

Projekt

Ač se to v dnešní době příliš nevidí, navrhli jsme si kompletně podsklepený dům. Sklep bude občasně obývaný a zateplený. Ve sklepě jsou 2 garáže pro auta, malý sklad a velká místnost, kde plánuji mít něco jako zkušebnu pro kapelu (pokud bude čas na hraní) nebo se může využívat k posezení s přáteli (pingpongový stůl nebo fotbálek) – to je však otázka hodně do budoucna :-). Sklep je navržen ze ztraceného bednění tl. 30 cm, ale nakonec ho budeme stavět z broušených cihel (asi Heluz nebo Thermopor Gima) 36,5 cm a zvenku ho zateplíme asi 10 cm perimetrem nebo XPS. Zemina je ošklivý lepivý jíl bez výskytu spodní vody. Nadzemní podlaží budou z porobetonu (nejspíš Porobeton Ostrava) tl. 30 cm a budou zatepleny polystyrenem 20 cm. Strop nad sklepem jsem původně plánoval ze Spiroll panelů, ale cena z nabídky mi přišla dost vysoká a navíc mě zaujal Porotherm strop bez dodatečné nadbetonávky, takže půjdu asi do něj. Problém mám ale s balkonem a jeho tepelnými mosty, nejspíš to vyřeším jenom vložením polystyrénu mezi POT nosníky, čímž se ale tepelné mosty neeliminují úplně. Topení a TUV budu ohřívat krbem s výměníkem a akumulační nádrží a elektrokotlem. Okna budou plastová šedé barvy s třemi skly.

Vodovodní přípojka

V únoru jsme ručně vykopali díru k hlavnímu vodovodnímu řádu. Byla asi 1,4 m hluboká, protože jsem musel jít asi 20 cm pod trubku. Kopání bylo dost náročné kvůli již zmíněné jílovité zemině, ale povedlo se. Poté vodák udělal odbočku k našemu pozemku a připojil hadici. Vodoměr bude ve vodoměrné šachtě Sineko Hard, která byla zrovna v 30% slevě.

Náklady

Název položkyCena
Stavební dozor
2 000 Kč
Poplatek SÚ za ČOV
500 Kč
Poplatek SÚ
1 000 Kč
Připojení na vodovodní řád
1 100 Kč
Vodoměrná šachta
5 936 Kč
PD k domu + PD k ČOV
37 900 Kč
Celkem48 436 Kč
Reklama

Galerie

Projekt, povolení a vodovodní přípojka
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Ondra a Barča
Ondra a Barča (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama