Cesta k domku aneb od bytu přes slámu až k....

Autor: ZuVa (14 příspěvků)
31. 10. 2015
0 komentářů
Cesta k domku aneb od bytu přes slámu až k....
Příspěvek stavebníka
Ačkoliv jsem rodilý pražák (teď spousta lidí přestane číst) :-), tak jsem chtěl vždy být někde v přírodě. Jako malý jsem si to tak neuvědomoval, ale měl jsem rád návštěvy babiček a dědů na Šumavě a v Klánovickém lese. Jako větší jsem si vybral kolo jako prostředek úniku z města.

Po škole skončilo krásné období prázdnin a volného času :-) a já už samozřejmě nechtěl být pořád v mamahotelu. Ke všemu člověk přijde domu a "nemá co dělat". Do přírody už to je daleko a bary mě nelákají. Byt v Praze je ještě strašně drahý a malý by dlouhodobě nic nevyřešil. Tak si koupím byt v maloměstě poblíž Prahy. Říčany to by se mi líbilo třeba. Velký cenově relativně ok... Na pár jsem se šel kouknout - prostě byt. Dal jsem na radu kámošů a poučím se z chyb. "Kup si něco většího, co ti bude stačit i v budoucnu. Pak se to těžko prodává s hypotékou na krku." Jo to zní rozumně, ale já chci přeci jenom jednou mít domek. Tak proč ne rovnou? Stejně jsem po očku sledoval pozemky a staré barabizny. Dobře, koupím levný pozemek a udělám si domek - ze slámy, ať to moc nestojí a je to přírodní :-) Přeci jenom jsem trochu "stavař", tak jsem to chtěl zkombinovat z žb skeletem - aby to něco vydrželo :-D každopádně se člověk do toho ponoří a zjistí nedostatky slámy i žb skeletu. Tak jde o nápad dál. Ale nejdřív ten pozemek - musí něčím dýchat. Rovinu polabskou jsem za jednu návštěvu zavrhl. Chci na jih Prahy - ale ten je docela drahý. Hledám v okolí Kamenice a Říčan. Žádný satelit. Moc na výběr není - pozemky se sloupem el. vedení také škrtám (a že jich je...). No nakonec jedu do Těptína a našel jsem úžasný pozemek - a nejedu se kouknout na další - ten je jasný a krásná cena...doma zjistím, že to je severní svah - docela krize. tak se kouknu na ten kam jsem nejel - má špatnou fotku, nějaký pařezy....někdo něco splundroval a teď to prodává...bez cesty, bez ničeho, jen s eletrikou...a není to co chci? Je. Beru to. Rezervuji. Vyřídit hypotéku. Přes kámoše to dám. Největší problém s odhadcem. Nějak nemá čas a má bohužel zrovna nemocnou celou rodinu a musí za ní snad do Ostravy každý den. Pak to nacení, tak že na to nemám - musím si přepracovat svůj "projekt" - a zrovna mi odešel autocad do licenčního pekla - jen odstranit garáž a terasu. Stavba kupodivu o 1 mil levnější - njn ty koeficienty...pak se zase zasekla banka, že mi to nedá - bývalá účetní udělala chybu v jedné výplatnici...chjo nestíhám termín. Prodávající ještě odjíždí na dovču... Rezervačmí lhůta skončila... Naštěstí se po týdnu prodlouží - ale na dovču jede advokát. Po advokátovi já :-D Před dovolenou jsem zaplatil mou část kupní ceny. Jenže jsem si nevšiml, že je rozdělaná ve smlouvě na dvě platby. Makléř mi volá na Slovensko, jakto že jsem to nezaplatil. Já mám mobil s klíčem k bankovnictví doma...takže nějak složitě přes telefonát s našimi, internetem od kámoše (první data sežrala aktualizace NB) nějakým způsobem posílám - UF...pak už to jde vše skoro samo...jen si Prodávající nechá zaplatit právní úkony, na kterých jsme se nedomluvili, ale mávám nad tím rukou...těch pár stovek, ať si...

Poprvé jsem byl na pozemku v březnu - podpis na kupní smlouvě mám až na konci srpna, jupí :-). Teď jen přežít katastr. Pozemek mi říká pane až na můj svátek (skoro) - hezký dárek :-). Uf, snad to teď půjde snáze.

Náklady

Název položkyCena
Nez ze zahraničí
200 Kč
právník
600 Kč
banka
2 500 Kč
Odhad ceny
5 500 Kč
prodloužení termínu rezervace - právník
600 Kč
Katastr - vklad, zástava...
2 000 Kč
Celkem11 400 Kč
Reklama

Galerie

Cesta k domku aneb od bytu přes slámu až k....Cesta k domku aneb od bytu přes slámu až k....
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama