Ondřej Kuchta a Hynek Stančík, přednášející na konferenci Stavba a rekonstrukce svépomocí v krátkém rozhovoru

Autor: Pavel Tesárek (73 příspěvků)
22. 7. 2015
0 komentářů
Ondřej Kuchta a Hynek Stančík, přednášející na konferenci Stavba a rekonstrukce svépomocí v krátkém rozhovoru
Příspěvek stavebníka
Každé dva týdny vám zde představujeme přednášející a jejich témata pro lepší představu, co vás čeká na konferenci Stavba a rekonstrukce svépomocí. Dnes vám představíme Ondru Kuchtu, technického poradce ve společnosti PORFIX a Hynka Stančíka, technologa ve společnosti Wienerberger.

Ing. Hynek Stančík, Ph.D. technolog – produkt technik společnosti Wienerberger se na cihlářství specializuje již od dob studií a celou, více než dvacetiletou profesní kariéru. Postupně se věnoval výzkumu a vývoji technické podpoře, cihlářské technologii, výrobě a kvalitě nebo  výstavbě cihelen v zahraničí. Tyto bohaté zkušenosti dnes zúročuje především ve vývoji nových produktů. Je členem Technické komise Cihlářského svazu Čech a Moravy, autorem celé řady odborných článků i pravidelným oponentem bakalářských a diplomových prací z oboru cihlářství a keramiky.

Položili jsme Hynkovi pár otázek k jeho přednášce

1. Hynku, komu je Vaše přednáška určena?

Pro toho, kdo plánuje stavět dům.

2. Na co se mohou návštěvníci těšit?

Spoustu detailních informací o celé sérii zkoušek nikdy a nikde dříve neprováděných.

Reklama

3. Co si stavebníci z Vaší přednášky odnesou? 

Korektní informace z dosud nepříliš probádané oblasti plné dezinformací, předsudků, polopravd a věcí vytržených z kontextu.

4. Jak dlouho se na tuto problematiku specializujete? 

Od začátku vývoje cihel plněných vatou, tj. více než 5 let.

5. Co pro vás znamená slovo „svépomocí“? 

Odvaha se popasovat s velkým úkolem.

Reklama

Dalším přednášejícím je Ondřej Kuchta Ondra má za sebou stovky spočítaných projektů RD na stavební materiál PORFIX. Díky tomu dokáže poradit, na co se zaměřit již ve fázi vzniku projektu. Navíc každý den odpovídá na otázky stavebníků a snaží se jim předat své zkušenosti z teorie i praxe. Jeho cílem je spokojený zákazník, který si díky radám Ondry snáze poradí s úskalími své stavby. A tím ušetří čas, peníze a pár vrásek na čele. Ondra Vám prozradí, proč stavět z pórobetonu a jak k tomu využít společnost PORFIX.

I Ondra zodpověděl pár otázek ke konferenci

1. Ondro, komu je vaše přednáška určena?

Všem, koho zajímá stavebnictví. Všem, kteří se chystají stavět vlastníma rukama a stvořit vlastní “dítě“.  Udělat to poctivě, ale zároveň ušetřit čas a peníze. Prostě přijďte, odejít můžete vždycky :)

Reklama

2. Na co se můžeme těšit?

Na mě :) a na PORFIX. Je to ideální stavební materiál pro stavbu a rekonstrukci. Staví se s ním rychle, přesně a má mnoho výhod proti jiným materiálům, které Vám chci na přednášce ukázat.

3. Co si stavebníci z vaší přednášky odnesou?

Dárek a svůj obrázek o stavbě domu svépomocí.

4. Jak dlouho se na tuto problematiku specializujete?

Berete stavbu domu svépomocí jako problematiku? Začínal jsem legem, pokračoval jsem stavební školou, praktickými zkušenostmi z pracovního období, teoretickými zkušenostmi z druhého pracovního období a nyní teoreticko – praktickými zkušenostmi na svém vlastním domě svépomocí.

5. Co pro vás znamená slovo „svépomocí“?

Že člověk maká sám, s rodinou a kamarády, zažije srandu ale i dřinu, která ve výsledku stála za to a ještě ušetřila spoustu peněz. Lidé, zděte svépomocí!

Další otázky vám Ondra i Hynek rádi zodpoví osobně.

Těšíme se na vás!!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel Tesárek (73 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací