Rozhodnutí stavět

Autor: Křemenákovi (8 příspěvků)
7. 5. 2015
0 komentářů
Rozhodnutí stavět
Příspěvek stavebníka
Od začátku našeho vztahu jsme měli jasno: v bytě 2+1 po babičce zůstat nechceme. Oba jsme vyrostli v baráčku se zahradou. S příchodem 1.dítka před dvěma lety a v červnu očekávaným 2.potomkem nám zahrada začala chybět čím dál víc.

Když město, kde žijeme, vyhlásilo prodej parcel, uvažovali jsme zda se přihlásit o pozemek. Po probírání pro a proti jsme se rozhodli parcelu vybrat a koupit. V lednu 2015 jsme se poprvé sešli s projektantkou, pro kterou jsme se rozhodli. Začli jsme dávat dohromady rozložení dispozic, tak jak by nám asi vyhovovali a přitom to nebylo nic složitého pro stavbu svépomocí. Ovšem problémy na sebe nenechali dlouho čekat. A tím nejzávažnějším se pro nás stalo dlouhodobé onemocnění naší projektantky. Na podzim plánujeme stihnout postavit základovou desku a proto jsme byli nuceni hledat projektanta nového. V dubnu 2015 jsme se sešli s projektantem novým, který měl čas začít co nejdříve pracovat na našem domě. A jak to je v tuto chvíli? Jsme tedy opět na začátku. Čekáme až nový projektant poupraví naše dispozice tak, jak jsme potřebovali. K tomu se nám zařizuje půjčka na koupi pozemku. Ale hlavně doufáme, že problém s výmněnou projektanta se stane jedinou smůlou na naší stavbě svépomocí. :-)

- Pozn.- cenu pozemku neuvádím do rozpočtu jelikož hypotéka kterou máme na stavbu domu je pouze na dům na pozemek jsme měli peníze zvlášť :-)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Křemenákovi
Křemenákovi (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací