Horní deska

Autor: Dan a Jana (6 příspěvků)
3. 3. 2015
2 komentáře
Horní deska
Příspěvek stavebníka
V polovině srpna jsme začali s přípravou stropu nad garáž a tech. místnost a připojení horní desky pro zbytek domu. Doprostřed garáže jsme udělali podpěrnou konstrukci z hranolů pod nosníky, aby při pokládání nespadly a šly posouvat.

Nad garáž jsme dali stropní nosníky Heluz 7,25m a nad tech. místnost 4,25m mezi to vložky miako. Nosníky jsme pokládali traktorbagrem, šlo to celkem rychle.

Jakmile byli nosníky usazeny, půjčil jsem podpěry a bednění. Pak jsme začali mezi nosníky pokládat vložky miako. Po doporučení jsem po položení všech vložek vyšrouboval podpory v prostředku garáže lehce výš než kraje. Na to jsem začal zdít kolem krajů věncovky. Zdění věncovek pěkná drbačka. Měl jsem strach, že moc nedrží, a aby se nějaká neuvolnila při betonování a beton nevytekl ven. Samotná výška nosníků je 27cm + kari sítě, musel být vršek věncovky (desky) 32cm.

Pro svůj klid jsem v míchačce udělal cementovou kašičku a věncovky vylil. Na vršek nosníků jsme přivázali kari sítě o průměru drátu 6mm s oky 100x100mm. Dále dle projektu od statika ješte doplnili roxorami. Ještě jsem si užil s bedněním na schody. Jak dozor tak kamarád co dělá desky mě doporučil použít pro vylití stropu beton C25/30 (B30). 

Reklama

Mezi tím, když beton vyzrával, jsme vybagrovali základy pro pasy zbytku domu. Položili pásovinu a udělali vývody v rozích pro hromosvod. V místech, kde budou odpady, jsme dali chráničky (KG trubky o průměru 160mm). Pasy jsme vylili betonem. Dle doporučení kamaráda a z hlediska časové úspory a systému, který se mě líbil, jsem vybral bednění z extrudovaného polystyrénu TERMO od Stavomodulu. Paráda, chlapi přijeli ráno v 8h a ve 14h měli bednění položené a připravené k betonování. Následně přijel přijel mix a bednění jsme vylili.

Druhý den jsme se s manželkou pustili do odpadů a dorovnávání zeminy v místě, kde bude deska po vnitřní okraj bednění. Půjčil jsem opět pěch a zeminu udusal. Jelikož zemina je z menších kamínků bylo dle statika zbytečné dávat štěrk. Po udusání jsme položili kari sítě o průměru drátu 6mm s oky 100x100mm. Jako dilataci mezi deskami a garáží jsme použili hydroizolaci, která vycházela ze stěn a která se navaří na desku (strop suterénu). Beton na připojené desky jsme použili C20/25 (B25). Myslím, že se deska povedla, když na délce 21m je rozdíl ve výšce 3,5cm.

Tato část nám zabrala 3 týdny.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Půjčení pěch
1 100 Kč
KG trubky
6 500 Kč
Půjčení podpěr + bednění
8 500 Kč
Výkop bagr
2 600 Kč
Kari sítě + podložky
13 200 Kč
Bednění Stavomodul
29 000 Kč
Beton pasy, bednění, deska
58 000 Kč
Beton B30 na strop
29 500 Kč
Celkem148 400 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Dan a Jana
Dan a Jana (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama